Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 21 2011

Πετζετάκις: Και δεν πλήρωσαν και μας δουλεύουν…

Πετζετάκις: Και δεν πλήρωσαν και μας δουλεύουν…
Ενσυνείδητα δεν σπεύσαμε να σχολιάσουμε το παραμικρό για τη σύλληψη ούτε του κ. Πετζετάκι ούτε και κάποιου άλλου επιχειρηματία οι οποίοι τις τελευταίες μέρες πέρασαν (έστω και προσωρινά) το κατώφλι των φυλακών για χρέη προς το Δημόσιο.

Ωστόσο, η πρόσφατη ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρίας, που είναι και ψευδής και προκλητική, μας κάνει να πούμε μερικές κουβέντες όχι για τη νομική αλλά για την ηθική πτυχή του θέματος.

Λέει, για παράδειγμα, η ανακοίνωση πως η Πετζετάκις επί σειρά δεκαετιών συνέβαλε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας (σωστό) και πως «σήμερα, όμως, η εταιρία όπως και σειρά δεκάδων άλλων ελληνικών εταιριών, στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, αλλά και της ελληνικής οικονομικής αστάθειας και αβεβαιότητας, αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας και χρηματοδότησης, που απειλούν τη βιωσιμότητα του ομίλου της».

Ισχυρίζεται, λοιπόν, η ανακοίνωση πως λίγο-πολύ όλα πήγαιναν ρολόι στον όμιλο, αλλά για την τρέχουσα συγκυρία φταίνε η διεθνής οικονομική κρίση και η ελληνική αστάθεια

Η εξόφθαλμη αλήθεια είναι πως ο όμιλος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, πολύ πριν δηλαδή από το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης…

Υποστηρίζει επίσης ο κ. Πετζετάκις πως κατά τον χρόνο βεβαίωσης των χρεών "δεν ήταν εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ".

Τα τότε εκτελεστικά μέλη, ήτοι ο αντιπρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της παρελθούσας διοίκησης, ήταν αυτά που με τις συνεχείς διαβεβαιώσεις τους προς τους ομολογιούχους δανειστές, τις ελεγκτικές αρχές και τους εργαζομένους έβλαψαν κατάφορα, μεταξύ άλλων, και την αξιοπιστία της εταιρίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ζημιώνοντάς την παράλληλα με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αποφεύγει, ωστόσο, να σημειώσει ο κ. Πετζετάκις ότι όλα αυτά έγιναν στη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑ, όταν μάλιστα ο ίδιος ήταν (έστω και μη εκτελεστικός) πρόεδρός της. Δεν ενημερώθηκε ποτέ γι' αυτές τις οφειλές, έστω και εκ των υστέρων;

Και κάτι ακόμη: σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα, τα χρέη προς το Δημόσιο είναι «χρέη τιμής» και καλό θα ήταν κάθε επιχειρηματίας να βάζει το χέρι στην προσωπική του τσέπη και να τα πληρώνει.

ΥΓ.: Η ανακοίνωση υποστηρίζει πως «ουδέποτε επεδόθη στον κ. Πετζετάκι ατομική ειδοποίηση για τις οφειλές της σχηματισθείσας δικογραφίας, ούτως, κατά τη συνεδρίαση της 16ης Νοεμβρίου 2011, αιτήθηκε και έλαβε την κατά νόμο αναβολή».

Ελπίζουμε λοιπόν ότι τώρα που του επεδόθη η ατομική ειδοποίηση για τις οφειλές της σχηματισθείσας δικογραφίας θα… ξηλωθεί και θα πληρώσει!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v