Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 11 2012

Κύπρος: Το νέο πουλέν των κερδοσκόπων στα CDS

Κύπρος: Το νέο πουλέν των κερδοσκόπων στα CDS
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Markit, η Κύπρος αποτελεί πιθανότατα το νέο πουλέν των κερδοσκόπων αφού βρίσκεται πλέον στην κορυφή της λίστας με τις 10 υψηλότερες τιμές CDS παγκοσμίως.

Η κυπριακή αγορά CDS «έχει δει» μια απότομη αύξηση του ενδιαφέροντος. Σήμερα, περίπου 50 συναλλαγές λαμβάνουν χώρα ημερησίως και οκτώ dealers είναι δραστήριοι, ενώ τα CDS των κυπριακών ομολόγων μέχρι πρόσφατα είχαν ελάχιστη συναλλακτική δραστηριότητα.

Η μία εξήγηση για την εκθετική αύξηση των συναλλαγών στα κυπριακά CDS είναι η ένταξή τους στον δείκτη Markit iTraxx SovX Western Europe Series 7, ωστόσο αυτή η εξέλιξη δεν εξηγεί γιατί η τιμή του CDS εκτοξεύτηκε σχεδόν στις 1.200 τόσο γρήγορα και πλέον κατατάσσει τη χώρα στην πρώτη θέση επικινδυνότητας.

Την Κύπρο ακολουθούν στη λίστα με τις πιο επίφοβες χώρες για χρεοκοπία οι «συνήθεις ύποπτοι» από τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Ευρώπη και την περιφέρεια της ευρωζώνης. Η πρόσφατη επιδείνωση της κατάστασης στην Ισπανία έχει ως αποτέλεσμα η χώρα να φιγουράρει πλέον στη 10η θέση της κατάταξης, ενώ στη δεύτερη θέση είναι η Πορτογαλία με 1.075 μονάδες.

Η αγορά του κυπριακού CDS από πέρυσι τον Απρίλιο




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v