Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 26 2012

Στη μέγκενη των εκλογών αιτήματα της αγοράς

Στη μέγκενη των εκλογών αιτήματα της αγοράς
Στις μετεκλογικές... καλένδες μαθαίνουμε ότι παραπέμπεται από το υπουργείο Οικονομικών υπόμνημα που κατέθεσε η Εποπτική Αρχή (Κεφαλαιαγορά) σε συνεργασία με το Χ.Α. και αφορούσε επείγοντα θέματα σχετικά με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, το Χ.Α. καθώς και φορείς της αγοράς, όπως τον ΣΕΔΥΚΑ.

Σημειωτέον ότι οι ΑΕΕΔ καίγονται από τον Νόμο που αφορά το Φορολογικό Πιστοποιητικό στον οποίο εμπίπτουν, λόγω του “εποπτικού” Νόμου 3606/07 που είχε εισηγηθεί η Ε.Κ. και όχι εξαιτίας του γενικότερου Νόμου 2190/20 περί Α.Ε., μιας και με τον δεύτερο νόμο λόγω του μικρού τους μεγέθους εξαιρούνται.

Πιο συγκεκριμένα οι ΑΕΕΔ καλούνται να πληρώσουν λόγω της ερμηνείας του Νόμου περισσότερα από 3.000 ευρώ+ΦΠΑ η κάθε μία, γεγονός που αντιστοιχεί στο 10% του τζίρου τους για την περσινή χρονιά και αυτήν τη στιγμή ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη για πολλές από αυτές.

Η Ε.Κ. κατέθεσε σχετικό υπόμνημα ζητώντας να μην εφαρμοστεί ο Νόμος για το εν λόγω πιστοποιητικό στις ΑΕΕΔ, επισημαίνοντας πως οι διατάξεις του Ν.3606/07 περί ελέγχου τους από ορκωτούς ελεγκτές εφαρμόζονται καθαρά για λόγους επάρκειας κεφαλαίων και είναι θέμα ξεκάθαρα εποπτικού χαρακτήρα και όχι φορολογικού. 

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, ο υπουργός Φ. Σαχινίδης αρνείται να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση εδώ και αρκετές εβδομάδες, απαντώντας πως προτιμά να το αναλάβει η επόμενη Βουλή, ενώ αρχικά είχε υποσχεθεί προς την εποπτική αρχή πως θα το περάσει με σχετική τροπολογία μαζί με τα υπόλοιπα επείγοντα ζητήματα αρμοδιότητας της Ε.Κ.

Το πλέον απίστευτο είναι ότι η Ε.Κ. ζήτησε από τον υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αναπληρώσει το παραιτηθέν μέλος της κ. Καβουρόπουλο, αλλά τίποτε δεν έγινε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v