Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 3 2012

Σφηνάκια για σωτηρία Επικουρικού και αερολιμένες

Σφηνάκια για σωτηρία Επικουρικού και αερολιμένες
Συγχωνεύσεις αερολιμένων: Εντός του τρέχοντος τριμήνου η κυβέρνηση θα πρέπει να προσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα συγχωνευθούν σε ομάδες οι περιφερειακοί αερολιμένες, διασφαλίζοντας ότι θα καταστούν οικονομικά βιώσιμοι.

Βέβαια, την ώρα όπου η κυβέρνηση υποχρεούται να συγχωνεύσει περιφερειακά αεροδρόμια, αποφασίζει έργα επέκτασης στον αερολιμένα Χανίων, ενώ εκκρεμεί διαγωνισμός για το νέο αεροδρόμιο-γίγας στο Καστέλι.

Κοινώς, δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά…

Επικουρικό Κεφάλαιο: Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει η κυβέρνηση να καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο θα αποσαφηνίζονται οι υποχρεώσεις όσον αφορά τη διακυβέρνηση, τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ελληνικού Επικουρικού Κεφαλαίου Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Επικουρικού Κεφαλαίου, το οποίο έχει άνοιγμα 700 εκατ. ευρώ, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του σχετικά με την αποζημίωση των θυμάτων από αυτοκινητικά δυστυχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι προ μερικών μηνών η κυβέρνηση Παπαδήμου κατέθεσε νομοσχέδιο για τη σωτηρία του Επικουρικού, το οποίο αναγκάστηκε να αποσύρει μετά τη σφοδρή αντίδραση των δικηγόρων.

Το θέμα, όμως, πρέπει να λυθεί καθώς η τρόικα έχει αντιληφθεί ότι είναι ωρολογιακή βόμβα, ενώ χάρη στις προσπάθειες του προέδρου της διαχειριστικής επιτροπής κ. Δ. Ζορμπά αυτήν τη φορά εκτιμάται ότι υπάρχει ικανή προεργασία, που αμβλύνει τις αντιδράσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v