Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 29 2012

Ο Θανάσης, η διαφθορά και η πολιτική βούληση

Ο Θανάσης, η διαφθορά και η πολιτική βούληση
Ανεξάρτητα από το πώς αξιολογεί κάποιος τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Altec Θανάση Αθανασούλη, όταν μιλάει για θέματα πολιτικής βούλησης, διαφθοράς και πληροφορικής μάλλον… ξέρει τι λέει.

Ο κ. Αθανασούλης υποστήριξε στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της (πάλαι ποτέ μεγάλης) εταιρείας του πως η πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς είναι καθαρά ζήτημα πολιτικής βούλησης.

Κι ανέφερε, για παράδειγμα, το γεγονός ότι το 2001 η εταιρεία του ανέλαβε το έργο παρακολούθησης της πορείας των καυσίμων στη Ρουμανία, σε μια παραγωγό χώρα πετρελαίου (άρα το πρόβλημα ήταν συνθετότερο από αυτό της Ελλάδας), όπου χανόταν όχι μόνο το πετρέλαιο, αλλά… και τα βυτιοφόρα μαζί!

Στη Ρουμανία, λοιπόν, ένα έργο πληροφορικής που έγινε από ελληνική εταιρεία, ήταν, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αθανασούλη, αρκετό για να λυθεί το θέμα της λαθρεμπορίας καυσίμων «μια για πάντα», καθώς σήμερα ελέγχεται μέχρι και η τελευταία σταγόνα καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής.

Κι όλα αυτά, με βάση τις τεχνολογίες του 2001, χωρίς πολύ μεγάλο κόστος. Κι όλα αυτά από την τότε Sysware (θυγατρική της Altec), που δεν ήταν δα και… Microsoft ούτε η μόνη εταιρεία της χώρας στο πεδίο του λογισμικού μεγάλων έργων στην Ελλάδα.

Το ζήτημα είναι πως ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα χάνουμε απίστευτα ποσά κάθε χρόνο από τη λαθρεμπορία καυσίμων…

Ούτε τα καύσιμα είναι ο μόνος προβληματικός χώρος. Δυστυχώς, υπάρχει πληθώρα αντίστοιχων παραδειγμάτων, με απώλειες αρκετών δισ. κάθε χρόνο, μεταξύ των οποίων και η έλλειψη προγράμματος για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (σήμερα λειτουργεί απλώς σε πιλοτική βάση ένα πρόγραμμα του Πολυτεχνείου, γι ' αυτό παρουσιάζονται προβλήματα).

Λέτε ένα μέρος του «συστήματος» να μην το συμφέρει να προωθηθούν τα απαιτούμενα έργα;

Λέτε να είναι θέμα ανικανότητας προσώπων;

Ή μήπως πρόκειται, τελικά, για έναν συνδυασμό αυτών;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v