Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 31 2012

Η ΑΤΕ, η εκκαθάριση & τα χαμένα λεφτά των μετόχων

Η ΑΤΕ, η εκκαθάριση & τα χαμένα λεφτά των μετόχων
Η άδεια της Αγροτικής ανακλήθηκε, το νομικό πρόσωπο ετέθη σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και η διαπραγμάτευση των μετοχών της ανεστάλη.

Οι μέτοχοί της θα πρέπει να θεωρούν οριστικά χαμένα τα λεφτά που έβαλαν στην τράπεζα.

Και αυτό διότι είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να πάρουν κάτι από το πλειστηρίασμα, το προϊόν δηλαδή της εκκαθάρισης.

Θα πρέπει, δηλαδή, να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, και από το καθαρό ποσό που θα συγκεντρώσει ώστε να πληρώσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενδεχόμενες οφειλές προς Δημόσιο, ταμεία και τρίτους να περισσέψει κάτι για να πάρουν και οι μέτοχοι.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η εκκαθάριση της Αγροτικής θα πάρει χρόνια. Θυμίζουμε ότι η εκκαθάριση της Τράπεζας Κρήτης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί!

Όπως είναι σχεδόν σίγουρο ότι λεφτά για τους μετόχους δεν θα περισσέψουν.

Μια εκκαθάριση που τραβάει ως και 23 χρόνια έχει τόσο πολλά έξοδα τα οποία περικόπτουν τα όποια έσοδα. Και όλα αυτά επειδή οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις επιμένουν να διατηρούν ένα αναχρονιστικό πλαίσιο για την εκκαθάριση.

Την ώρα όπου άλλες ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν πρακτικές απόσχισης και εισφοράς σε μια bad bank των προβληματικών στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών, εμείς κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.

Σπάμε και πουλάμε τα υγιή στοιχεία του ενεργητικού και θέτουμε την τράπεζα σε ειδική εκκαθάριση.

Αποτέλεσμα, στη Γερμανία τα προβληματικά δάνεια τα διαχειρίζονται εξειδικευμένα στελέχη, ενώ στην Ελλάδα ένας ορκωτός με τη βοήθεια κάποιων δικηγόρων.

Και επιπρόσθετα, τα χέρια του ορκωτού είναι παντελώς δεμένα καθώς για κάθε του κίνηση θα πρέπει να παίρνει εγκρίσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Αλλά, ως γνωστόν, λεφτά στην Ελλάδα ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Ειδικά αν είναι των άλλων…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v