Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 18 2005

ΕΕΓΑ: ”Κουμπαράς” 250 εκατ. ευρώ

Σωστά διαβάσατε, τόσα είναι τα διαθέσιμα που έχει αυτό το διάστημα η Εθνική Ασφαλιστική, μέρος των οποίων έχει προκύψει (περίπου τα… 100 εκατ.) από τη σταδιακή ρευστοποίηση των μετοχών της ”μαμάς” ΕΤΕ που είχε στο χαρτοφυλάκιό της κατά τη διάρκεια του 2004.

Αυτό βεβαίως σημαίνει ότι περίπου 4 εκατ. μετοχές της ΕΤΕ (ποσοστό περίπου 1,3% του συνολικού της μετοχικού κεφαλαίου) ρευστοποιήθηκαν στην αγορά χωρίς ν’ ανοίξει… ρουθούνι!

Σημαίνει επίσης ότι εμείς είχαμε μείνει πίσω όταν εξετάζαμε τα σενάρια κάποιων κύκλων της αγοράς ότι μπορεί οι μετοχές αυτές να αγοραστούν από την ίδια την ΕΤΕ. Πάνε οι μετοχές, έχουν ήδη πουληθεί!

Για την ακρίβεια, ήδη από το Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους η ΕΕΓΑ είχε μείνει με περίπου 1,2 εκατ. μετοχές, ενώ τώρα έχει μερικές…δεκάδες χιλιάδες.

Τα υψηλότατα διαθέσιμα των 250 εκατ. ευρώ, μας είπαν πηγές από την ίδια την εταιρία, πρόκειται να διατεθούν από την Επενδυτική Επιτροπή της, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η αναλογιστική μελέτη και προσδιοριστούν επακριβώς οι λεγόμενες ασφαλιστικές υποχρεώσεις έναντι των πελατών της, ώστε να γίνεται πλέον ορθό ”asset and liability management”…

Πόσα θα κατευθυνθούν άραγε στη Σοφοκλέους; Να ένα καλό ερώτημα!

ΥΓ.: Για όσους αναρωτιούνται, οι ίδιες πηγές μας τόνισαν ότι η ΕΕΓΑ δεν πρόκειται να γράψει ζημίες αλλά κέρδη από την πώληση των μετοχών της ΕΤΕ το 2004, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η μέση ΙΣΤΟΡΙΚΗ τιμή κτήσης ήταν χαμηλότερη. Η τιμή πάντως με την οποία ήταν περασμένες στα βιβλία στην αρχή του 2004 ήταν χαμηλότερη…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v