Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκολιάς: Ορόσημο το ντιλ με Eurobank

Η υποβολή δημόσιας πρότασης για τη Eurobank αποτελεί το σημαντικότερο βήμα στη στρατηγική του ομίλου της Εθνικής, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς στους εργαζόμενους.

Τουρκολιάς: Ορόσημο το ντιλ με Eurobank
«Από την ανάληψη των νέων καθηκόντων η στρατηγική μας επικεντρώθηκε στην επαρκή και ταχύτατη ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, στην ενίσχυση της ρευστότητας, στον εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και στη συγκράτηση των επισφαλειών. Η υποβολή δημόσιας πρότασης για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. αποτελεί το σημαντικότερο βήμα, μέχρι σήμερα, σε αυτήν την προσπάθεια». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Αλέξανδρος Τουρκολιάς, σε εργαζόμενους και στελέχη της ΕΤΕ.

Εκτίμησε ότι η κίνηση θα συμβάλει καθοριστικά στη θωράκιση του ομίλου, στην αναδιάρθρωση και στη σταθεροποίηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, καθώς και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενώ θα δημιουργήσει μεγάλες οικονομίες κλίμακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής εκτίμησε ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος κι εξέφρασε την αιδιοδοξία του λέγοντας πως «η μεγάλη εμπειρία σε εξαγορές και συγχωνεύσεις των διοικήσεων και η υψηλή ποιότητα του προσωπικού των δύο τραπεζών μου δίνουν σιγουριά και αισιοδοξία για την επιτυχή ολοκλήρωση του τόσο απαιτητικού εγχειρήματος».

Επανέλαβε ότι η πλήρωση των θέσεων του νέου οργανισμού θα γίνει από στελέχη και των δύο τραπεζών, με απόλυτα διαφανή διαδικασία και με θέσπιση αξιοκρατικών κριτηρίων, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο η πείρα και οι ικανότητες όλων των υπαλλήλων. Επίσης καλωσόρισε τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Eurobank στη μεγάλη οικογένεια της Εθνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v