Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 11 2012

Σφηνάκια για Εμπορική, ΤΤ και Αττικής

Σφηνάκια για Εμπορική, ΤΤ και Αττικής
ΕΜΠΟΡΙΚΗ: Την τρέχουσα ή την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί το συμφωνητικό μεταβίβασης του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής στην Alpha Bank από την Credit Agricole.

Μέχρι τις 31/12/2012 εν συνεχεία θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι νομικές λεπτομέρειες ώστε από την 1η/1/2013 η Εμπορική να ανήκει και τυπικά στην Alpha Bank.

Τ.Τ.: Ακούμε ότι οι υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος ελέγχουν λεπτομερέστατα τους τελευταίους δύο - τρεις μήνες το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ετοιμότητα, μόλις δοθεί το πράσινο φως, να διενεργηθεί, εφόσον χρειαστεί, ο αναγκαίος διαχωρισμός των υγιών από τα προβληματικά στοιχεία ενεργητικού.

Και με μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με τις περιπτώσεις Proton, Τ Bank αλλά και ΑΤΕ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Η διοίκηση της εταιρείας προγραμματίζει, όπως έχει γράψει το Euro2day, αύξηση κεφαλαίου 200 εκατ. ευρώ συν την έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού της τάξης των 170 - 180 εκατ. ευρώ.

Το ΤΣΜΕΔΕ έχει δηλώσει ήδη την πρόθεσή του να συμμετάσχει. Το ερώτημα είναι αν θα καλύψει και αδιάθετες μετοχές, αφού το Τ.Τ. και το Ταμείο Παρακαταθηκών θεωρείται απίθανο να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ.

Διαφορετικά θα πρέπει να βρεθούν άλλα ταμεία που να ενδιαφέρονται να εισέλθουν ως στρατηγικοί επενδυτές.

Στόχος είναι να καλυφθεί επαρκώς η αύξηση, προκειμένου να αποτραπεί η προσφυγή στο ΤΧΣ

Δεν είναι κι εύκολο σε αυτές τις εποχές…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v