Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 27 2002

ΟΠΑΠ: Στην τελική ευθεία

Τελική ευθεία για τη νέα έκδοση του ΟΠΑΠ. Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους χρηματοοικονομικούς της συμβούλους και τη διοίκηση του οργανισμού κατέληξε σε οριστική απόφαση για το ποσοστό της διάθεσης των υφιστάμενων μετοχών (από το χαρτοφυλάκιο του Δημοσίου), το οποίο -αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής - φθάνει το 22%.

Σε αυτό το ποσοστό περιλαμβάνεται και η συνήθης, σε περιπτώσεις αυξημένης ζήτησης, ”καβάτζα” των αναδόχων, δηλαδή οι μετοχές του ”greenshoe option”.

Ετσι, το συνολικό 22% (20% σε ιδιώτες και θεσμικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και 2% για το ”greenshoe”) αναμένεται να δροσίσει τον κρατικό προϋπολογισμό με έσοδα, που θα ξεπερνούν τα 600 εκατομμύρια ευρώ (λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 200 δισεκατομμύρια δραχμές).

Μία πρώτη, αλλά αναλυτική παρουσίαση τόσο της έκδοσης όσο και της πορείας και των προοπτικών του ΟΠΑΠ έγινε σε Ελληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές την περασμένη Παρασκευή.

Αν και τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου (πάνω στα οποία θα στηριχθεί η έκδοση) ήταν γνωστά στους περισσότερους εκ των συμμετεχόντων, εκείνο που είχαν την ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι ήταν οι καινούργιες δραστηριότητες (π.χ Ιππόδρομος - ιπποδρομιακό στοίχημα) και τα καινούργια παιχνίδια (όπως τα 5 ήδη ανακοινωθέντα συν τα ”παράγωγα” των στοιχημάτων στο ποδόσφαιρο και τον κρυμμένο άσσο των στοιχημάτων για το ” 2004”), την επέκταση στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και την οργανωτική αναδιάρθρωση με επίκεντρο την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου των πρακτόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v