Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 21 2012

H Alapis, οι τράπεζες και ο Ρουμάνος επενδυτής

H Alapis, οι τράπεζες και ο Ρουμάνος επενδυτής
Όπως αποκάλυψε το Euro2day, η Alapis κατέθεσε αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και το ίδιο έπραξαν και κάποιες εκ των θυγατρικών της.

Η αίτηση προσωρινών μέτρων συζητήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και απορρίφθηκε, καθώς δεν υπήρχε και συναίνεση από το σύνολο των πιστωτών του ομίλου Alapis.

Ακούμε ότι στο δικαστήριο παραστάθηκαν εκπρόσωποι ξένων τραπεζών, όπως η RBS και BNP που τάχθηκαν κατά της αίτησης, όπως και προμηθευτές του ομίλου που επίσης εναντιώθηκαν.

Στον αντίποδα υπέρ της αποδοχής της αίτησης προσωρινών μέτρων τάχθηκαν οι εργαζόμενοι του ομίλου.

Παρ ότι η άλλοτε κραταιά Alapis βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, οι τράπεζες διατυπώνουν ισχυρές επιφυλάξεις. Και αυτό γιατί αν υπαχθεί ο όμιλος σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης χάνουν τις όποιες εξασφαλίσεις διαθέτουν, έναντι των δανείων που χορήγησαν, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου θα πουληθούν με διαδικασίες εξπρές και με υποδεέστερο πιθανώς της αξίας τους τίμημα.

Η Alapis κατέθεσε στο δικαστήριο βεβαίωση της Σάρρος ΑΕΠΕΥ για το ενδιαφέρον του επενδυτή. Πρόκειται για τον Ρουμάνο Gabriel Sorin Strutinsky, επιχειρηματία που δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Κoστάντζα.

Με βάση τη προσκομισθείσα βεβαίωση, η οποία απεστάλη και στις τράπεζες, ο κ Στρουτίνσκυ είναι αξιόχρεος και έχει εκφράσει ενδιαφέρον να προβεί σε επενδύσεις στην Ελλάδα, αγοράζοντας τα περιουσιακά στοιχεία της Alapis ABEE

Από την περασμένη Πέμπτη ψάχνουν όλοι ποιος είναι ο κ Στρουτίνσκυ και από πού πηγάζει το ενδιαφέρον του να αγοράσει την Alapis.

Όχι αδικαιολόγητα…

ΥΓ. Η αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης θα συζητηθεί τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v