Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 23 2012

Η «πράσινη» μετεγκατάσταση και η... άγνοια νόμου

Η «πράσινη» μετεγκατάσταση και η... άγνοια νόμου
Το 2013 υπόσχεται ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος ότι θα λήξει το σίριαλ με τη μετεγκατάσταση του υπουργείου του από τη Μεσογείων στο κτίριο του Μινιόν στην Ομόνοια.

Μόνο που τελευταία τα ... επεισόδια είναι... βουβά. Από το καλοκαίρι όπου ανήγγειλε ο υπουργός πανηγυρικά τη μετεγκατάσταση μέχρι τώρα καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπεραστεί νομικό κώλυμα που απαγορεύει την ενοικίαση του Μινιόν από το σημερινό διαχειριστή, που δεν έχει πλήρη δικαιώματα στο ακίνητο.

Σύμφωνα με τον νόμο, το Δημόσιο επιτρέπεται να μισθώνει ακίνητα μόνο απευθείας από ιδιοκτήτες τους που έχουν την πλήρη νομή, κατοχή και χρήση και όχι από υπενοικιαστές, που καλύπτουν μερικώς τις σχετικές προβλέψεις.

Μόνο που ο υπουργός ΠΕΚΑ, και κυρίως το νομικό του επιτελείο, «συνελήφθησαν» να αγνοούν τον νόμο. Και αφού ανακοίνωσαν στην τρόικα το μεγάλο επίτευγμα της μετεγκατάστασης του ΥΠΕΚΑ σε «πράσινο» κτίριο, που θα επιφέρει εξοικονόμηση πόρων και διοξειδίου του άνθρακα, ανακάλυψαν εκ των υστέρων το νομικό κώλυμα με το ιδιοκτησιακό του ακινήτου του Μινιόν.

Άντε μετά να βρεθεί η νομική φόρμουλα και κυρίως να βρεθεί εν μέσω διαπραγμάτευσης με τους κυβερνητικούς εταίρους και την τρόικα χρόνος και διάθεση από την πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. να ασχοληθεί με την τροπολογία για το ζήτημα.

Όποτε και να έρθει η τροπολογία, μηδέν εις το πηλίκον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v