Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 23 2005

ΜΙΝΩΙΚΕΣ: Συνεχίζει τις αγορές μετοχών η ΑΤΤΙCA

Αυξήθηκε ήδη το ποσοστό της Attica Group στις Μινωικές, λένε πληροφορίες της στήλης, υπογραμμίζοντας ότι χθες πέρασε πακέτο σχεδόν 450.000 μετοχών, το οποίο ανεβάζει το ποσοστό της πρώτης στη δεύτερη σε περίπου 10,6%.

Αλλωστε ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος δεν αρνείτο χθες ότι η ATTICA σκοπεύει να ενισχύσει ”ελαφρώς” το ποσοστό της, γεγονός που στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δρα υπέρ της συγκεκριμένης πληροφορίας.

Αυτό σημαίνει ότι σήμερα ενδέχεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την υπέρβαση του 10%, εκτός κι αν το πακέτο αγοράστηκε από ”όμορα” συμφέροντα…

Όσο για το ”δεν υφίσταται θέμα συγχώνευσης σε αυτή τη φάση” που δήλωσε χθες η Attica Group στο χρηματιστήριο, νομίζουμε ότι τα λέει... όλα!!!

Εμείς γράψαμε από χθες κάποιες απόψεις, οι οποίες δεν αναιρούν βεβαίως τη σημασία της κίνησης.



Ο κ. Παναγόπουλος αναλαμβάνει ένα σημαντικό ρίσκο. Αν αυτή η τολμηρή κίνηση ”του βγει”, θα είναι ο κυρίαρχος των εξελίξεων. Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που θα αποδεικνύει ότι ξέρει από στρατηγική και τακτική.

Αν όμως δεν ”του βγει”, θα χάσει ο ίδιος αλλά και όσοι παρασυρθούν από υπέρμετρη ευφορία.

Το παιχνίδι εξακολουθεί να έχει πολλές συνιστώσες και μεγάλη εμπλοκή ανθρώπινου παράγοντα. Και ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πάντα ο πλέον απρόβλεπτος.

ΥΓ.: Εμμένουμε στην άποψή μας ότι είναι απορίας άξιον να αγοράζει κάποιος εισηγμένος ποσοστά σε εισηγμένους ανταγωνιστές του και να μην αιτιολογεί την κίνησή του με έναν τρόπο που να προσφέρει ουσιώδη πληροφόρηση στους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v