Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 14 2013

ΕΥΠΡΟ: Η «ακτινογραφία» των αποτελεσμάτων

ΕΥΠΡΟ: Η «ακτινογραφία» των αποτελεσμάτων
Η Eurobank Properties ήταν η πρώτη εισηγμένη εταιρεία που δημοσίευσε τα ετήσια αποτελέσματα του 2012.

Το πρώτο συμπέρασμα λοιπόν είναι πως η εταιρεία αύξησε το ταμείο της από τα 157 στα 161 εκατ. ευρώ και μείωσε τα δάνειά της από τα 88,1 στα 82,9 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια, κέρδισε σε ταμειακούς όρους 9 εκατομμύρια ευρώ, συν το μέρισμα που διένειμε την προηγούμενη χρονιά. Καθόλου άσχημα σε μια τόσο δύσκολη χρονιά.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως διαθέτει ταμείο 161 εκατ. ευρώ (78 εκατ., μετά την αφαίρεση του υπάρχοντος τραπεζικού δανεισμού), προκειμένου να εκμεταλλευθεί πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο των ακινήτων.

Και τρίτον, τελεί υπό διαπραγμάτευση με discount 38% σε σύγκριση με την Καθαρή Αξία του Ενεργητικού της. Με δεδομένο ότι ο αντίστοιχος δείκτης κυμαίνεται στην Ευρώπη γύρω στο 15%, η μετοχή δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβή σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, ακόμη και αν προεξοφλήσει κάποιος μια νέα σημαντική πτώση των τιμών των εμπορικών ακινήτων στην Ελλάδα μέσα στο 2013.

ΥΓ.: Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση για το μέρισμα που θα διανεμηθεί το 2013.

ΥΓ.2: Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, «η περίοδος της ύφεσης που διανύουμε και αναμένεται να ανακοπεί προς το τέλος του 2013 χρειάζεται υπομονή και επιλεκτικές τοποθετήσεις. Περιμένουμε επιπλέον πίεση στην αγορά του high street retail και σε δεύτερης κατηγορίας κτίρια γραφείων, η οποία θα εξορθολογήσει και θα σταθεροποιήσει πλέον την αγορά ως προς τα ενοίκια, ενώ θεωρούμε πλέον ότι θα παρουσιασθούν ελκυστικές επενδυτικές προτάσεις και θα επανέλθει η εταιρεία σε τροχιά ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v