Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 13 2013

Πετρέλαιο:Οι πολιτικοί, τα γεωτρύπανα & ο αραμπάς

Πετρέλαιο:Οι πολιτικοί, τα γεωτρύπανα & ο αραμπάς
Με δύο λιγότερες από τις εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για έρευνες πετρελαίου σε Ιωάννινα, Κατάκολο και Πατραϊκό, θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός του ΥΠΕΚΑ. Όπως πληροφορείται ο ΧΑΜ, από τις οκτώ συνολικά προτάσεις εταιρειών και κοινοπραξιών για τις τρεις περιοχές, στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης, κλήθηκαν να συμμετάσχουν έξι, δηλαδή δύο ανά περιοχή.

Το ζήτημα, ωστόσο, είναι ότι η πρόσκληση του ΥΠΕΚΑ, η οποία υπογράφηκε στις 8 Φεβρουαρίου, δεν αναφέρει ημερομηνίες έναρξης, ή χρονικά όρια. Έτσι, αισίως από τις 2 Ιουλίου 2012 που κατατέθηκαν οι προτάσεις, χρειάστηκε να φτάσουμε στα μέσα Σεπτεμβρίου για να αποσφραγιστούν οι προσφορές και στις 8 Φεβρουαρίου 2013, όχι για να καταλήξει το υπουργείο σε αναθέσεις, αλλά για να πει ότι θα ξεκινήσει, άγνωστο πότε, η τελική και πλέον κρίσιμη φάση της διαδικασίας, δηλαδή οι διαπραγματεύσεις.

Να μην ξεχνάμε παράλληλα, ότι πολιτικοί προϊστάμενοι του ΥΠΕΚΑ μιλούσαν για έναρξη των ερευνών στις τρεις περιοχές στο τέλος του 2012 και κάποιοι από αυτούς ότι θα ξεκινήσουν και ….τα γεωτρύπανα (τρομάρα τους).

Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο υπουργός ΠΕΚΑ, καθηγητής Ευάγγελος Λιβιεράτος, το μόνο θέμα που υποτίθεται ότι τρέχει, είναι οι έρευνες υδρογονανθράκων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v