Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 13 2013

Παίρνει τα βουνά ο Χαν!

Παίρνει τα βουνά ο Χαν!
Υπό στενή παρακολούθηση η Ελλάδα για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Η αδυναμία απορροφητικότητας είναι γνωστή και η αλήθεια πικρή, αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμη και κάποια από τα κονδύλια του Γ’ ΚΠΣ παραμένουν εγκλωβισμένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Αρκεί μόνο να πούμε ότι σε αρκετές από τις 13 Περιφέρειες, τώρα κλείνουν τα εκκρεμή έργα από το προηγούμενο κοινοτικό πακέτο.

Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στις 30 Ιουνίου 2011, όταν η αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ πέρασε στην αιρετή Περιφέρεια, τα ημιτελή έργα του Γ’ ΚΠΣ ήταν 196, με προϋπολογισμό 116 εκατ. ευρώ.

Σήμερα (στοιχεία τέλη Ιανουαρίου 2013), τα ημιτελή έργα έχουν περιοριστεί στα 53, με προϋπολογισμό 58 εκατ. ευρώ. Και πάλι καλά να λέμε!

Προκειμένου, λοιπόν, να μην επαναληφθούν οι καθυστερήσεις του παρελθόντος, ο αρμόδιος Επίτροπος Johannes Hahn πρόκειται να επισκεφθεί αύριο και μεθαύριο την επαρχία στο πλαίσιο «περιοδείας» του στις 13 ελληνικές Περιφέρειες.

Συγκεκριμένα θα βρεθεί στην Πάτρα, πρωτεύουσα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην Τρίπολη, πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Βασικός στόχος να ελεγχθεί η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων -της κυριότερης πηγής Δημοσίων επενδύσεων για τη χώρα- εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v