Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 24 2013

Βορειοευρωπαίοι εναντίον Ρώσων στην Κύπρο!

Οι Ευρωπαίοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το ζήτημα της συμμετοχής των ιδιωτών (βλέπε «κούρεμα») στην περίπτωση του ελληνικού χρέους. Οι Ευρωπαίοι επίσης ήταν εκείνοι που με τις συνεχείς δηλώσεις τους προκάλεσαν κλίμα φόβου στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα τη φυγή καταθέσεων και την απίστευτη ύφεση.

Αρχικός τους στόχος ήταν να μειώσουν το βάρος του χρέους που θα αναλάμβαναν οι ίδιοι, ωστόσο στο τέλος της ημέρας αποδείχτηκε πως το όλο «κοστούμι» τους κόστισε (και θα τους κοστίσει...) πολύ ακριβότερα.

Τη μεγαλύτερη βέβαια ζημιά υπέστη η ελληνική οικονομία και η κοινωνία, καθώς στην κινδυνολογία των ξένων οφείλεται το ότι οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές της Ελλάδας αναδείχτηκαν πολλαπλάσιοι από τους προβλεπόμενους.

Το ίδιο σκηνικό πάει να στηθεί τώρα -όπως λένε οι κακές γλώσσες- και στην Κύπρο: οι Βόρειοι από τη μια πλευρά δεν θέλουν να δανείσουν πολλά και αφήνουν να διαρρεύσει η φημολογία πως θα γίνει κούρεμα στις καταθέσεις, προκειμένου να φοβηθούν οι Ρώσοι (δικές τους είναι σε σημαντικό βαθμό οι καταθέσεις) και να συνδράμουν και αυτοί στη διάσωση.

Οι Ρώσοι από την πλευρά τους λένε πως εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη για την κατάσταση στην Κύπρο, καθώς η χώρα είναι μέλος της δικής σας «χώρας», το δικό σας νόμισμα έχει και στο κάτω-κάτω εσείς της προκαλέσατε το πρόβλημα, μέσα από το ελληνικό «κούρεμα».

Το καλό είναι για την πλευρά της Κύπρου πως υπάρχει η εμπειρία του «στησίματος» της Ελλάδας, οπότε η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, θα προσπαθήσει να δώσει "καλό τέλος" στο όλο ζήτημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v