Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 21 2013

Με σύστημα... Ρεχάγκελ παίζει το Χ.Α.

Με σύστημα... Ρεχάγκελ παίζει το Χ.Α.
Αυτό που συμβαίνει στο Χ.Α. το τελευταίο διάστημα θυμίζει Εθνική Ελλάδος επί Όττο Ρεχάγκελ.

Την ώρα που είναι περίπου εδραιωμένη πεποίθηση ότι το momentum της αγοράς έχει αποδυναμωθεί και είναι ζήτημα χρόνου οι αγοραστές να… φάνε γκολ, η αγορά όχι μόνο ανθίσταται σε επίπεδο Γενικού Δείκτη και FTSE 25, αλλά με αντεπιθέσεις σκοράρει κιόλας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ο ΟΠΑΠ. Οι αγορές που βγήκαν από αμερικανικά funds ώθησαν τον τίτλο του Οργανισμού ως τα 7,76 ευρώ, υψηλό 12μήνου.

Αυτήν την εβδομάδα τη σκυτάλη πήρε ο τίτλος της ΔΕΗ. Αθόρυβα βρέθηκε με τη σειρά της σε νέο υψηλό 12μήνου, δίνοντας την ευκαιρία στον τίτλο του ΟΠΑΠ να διορθώσει ως τα 7,20 ευρώ.

Το καυτό ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει αυτό το «τσούκου -τσούκου μπολ».

Η αύξηση στους όγκους, που επιδεικνύουν οι τίτλοι των ΟΠΑΠ και ΔΕΗ αποτυπώνει το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον και τις αλλαγές σκυτάλης που διενεργούνται.

Την ίδια στιγμή, όμως, σε μεγάλο μέρος της αγοράς οι όγκοι συναλλαγών έχουν πέσει σε σχέση με τον μεσοσταθμικό όγκο β΄ εξαμήνου του 2012.

«Η κόπωση είναι ορατή», παραδέχονται ακόμη και όσοι συντάσσονται με την πλευρά των ταύρων, σημειώνουν όμως ότι δεν υπάρχουν περιθώρια σημαντικών διορθώσεων, όσο μεγάλοι ξένοι παίκτες ακολουθούν σε τίτλους, όπως αυτοί των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, στρατηγική «buy and hold».

Αν δεν συμβεί κάτι, διεθνώς, που να αλλάξει άρδην την αυξημένη διάθεση ανάληψης ρίσκου, το Χ.Α., σύμφωνα με τους ίδιους, θα κατοχυρώσει τα επίπεδα των 1.000 μονάδων και θα… σκοράρει με τακτική Όττο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v