Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 21 2013

Eurobank: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν

Eurobank: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν
Εντός της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου θα γνωρίζουμε, σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ του Euro2day, ποια από τα ανώτατα και ανώτερα στελέχη της Eurobank θα μεταπηδήσουν στο νέο σχήμα.

Για τα ηγετικά στελέχη της Eurobank ο κύβος ερρίφθη πρακτικά εδώ και καιρό.

Ήδη, από την ανακοίνωση της πρόθεσης προαιρετικής δημόσιας προσφοράς γνωρίζαμε ότι μόνο ο κ. Τ. Χριστοδούλου, στενός συνεργάτης του κ. Σπ. Λάτση, ήταν ενήμερος για τις συζητήσεις και θα παρέμενε, τουλάχιστον ως την ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης.

Εν συνεχεία, μάθαμε ότι έγινε πρόταση στον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank κ. Ν. Νανόπουλο να παραμείνει, οι πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι τελικώς δεν την αποδέχεται.

Η αγορά θεωρεί βέβαιες τις αποχωρήσεις των κ.κ. Ν. Καραμούζη και Β. Μπαλή, ενώ ανοικτό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της παραμονής του κ. Μ. Κολακίδη. Από την άλλη πλευρά, βέβαιη θεωρείται η παραμονή της Πόλα Χατζησωτηρίου.

Και αν οι παραπάνω ηχηρές αποχωρήσεις είναι αναμενόμενες, ξαφνιάζουν οι πληροφορίες για… μαζική έξοδο και γενικών διευθυντών της Eurobank.

Σύμφωνα με πηγές, στη νέα τράπεζα θα μεταπηδήσουν δύο, το πολύ τρεις, γενικοί διευθυντές της Eurobank.

Πρόκειται για τον Γενικό Διευθυντή IT, κ. Σταύρο Ιωάννου, τον κ. Φωκίωνα Καραβία, Γενικό Διευθυντή Asset Management, και τον κ. Θοδωρή Καλαντώνη, Γενικό Διευθυντή Retail Banking.

Αν οι πληροφορίες για… μαζική έξοδο γενικών διευθυντών επιβεβαιωθούν, ο μηχανισμός της Εθνικής θα κληθεί να περαιώσει το γιγαντιαίο έργο της συγχώνευσης, «μπολιασμένος» με ελάχιστες προσθήκες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με την τροπή των εξελίξεων θα προέκυπταν και από τις δύο πλευρές πικρίες, νοοτροπία νικητή και ηττημένου και προσωπικές στρατηγικές.

Ωστόσο, το γεγονός παραμένει: το στελεχικό δυναμικό της ΕΤΕ καλείται να αφομοιώσει μια μεγάλη τράπεζα με εντελώς διαφορετική «κουλτούρα» και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δυσχερή συγκυρία.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με το μήνυμα του κ. Τουρκολιά στο προσωπικό των δύο τραπεζών, που πρέπει να έρθει εις πέρας από τα στελέχη των δύο τραπεζών, σε πνεύμα ενότητας.

Μένει να κερδηθεί…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v