Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 19 2013

Ισπανία: "Καμμένοι" επενδυτές, φλαμέγκο & Ferrari

Ισπανία: Καμμένοι επενδυτές, φλαμέγκο & Ferrari
Κάηκαν που κάηκαν, τουλάχιστον το γλεντάνε… διαμαρτυρόμενοι οι Ισπανοί, οι αποταμιεύσεις των οποίων «κουρεύτηκαν» στο πλαίσιο της διάσωσης των τραπεζών της χώρας.

Χιλιάδες Ισπανοί που είχαν επενδύσει σε «ασφαλή» τραπεζικά ομόλογα, αλλά με την οικονομική κρίση και την εθνικοποίηση πολλών τραπεζών, έχασαν το μεγαλύτερο μέρος από το «κομπόδεμα», σπεύδουν στις τράπεζες για τα… ρέστα.

Μετά το κατάληψη υποκαταστημάτων από… χορευτές φλαμένγκο, το κλείσιμο λογαριασμών με… κονφετί και τις επισκέψεις στις τράπεζες με στολές γουρουνιών, οι Ισπανοί που είδαν τις περιουσίες τους να εξαϋλώνονται καλούνται να καταγράψουν τους πρωτότυπους τρόπους διαμαρτυρίας τους κατά της Banco Santander σε βίντεο. Επαθλο για την καλύτερη, μια… Ferrari.

Τον διαγωνισμό ξεκίνησε ένας 51χρονος ανθοπώλης, ο οποίος είχε επενδύσει όλες τις οικονομίες του, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ σε ομόλογα της τράπεζας το 2007, τα οποία όμως μετατράπηκαν το 2012 σε μετοχές της Santander με αποτέλεσμα να υποστεί τεράστια ζημιά.

«Έχω λάβει ήδη πολλά βίντεο για το διαγωνισμό, αλλά αν αυτό δεν οδηγήσει σε επανάκτηση των χρημάτων μου, θα αναγκαστώ ούτως ή άλλως να την χαρίσω», σημειώνει ο ίδιος.

Η διαμαρτυρία ενδέχεται να μην οδηγήσει πουθενά, καθώς τα "κουρέματα" επιβλήθηκαν από τους διεθνείς δανειστές για τη διάσωση των τραπεζών, αλλά τουλάχιστον υπάρχει η ελπίδα της Ferrari.

Το τι θα την κάνει όποιος την κερδίσει είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v