Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2013

Σφηνάκια για Coca Cola, ETE και ΕΥΠΡΟ

Σφηνάκια για Coca Cola, ETE και ΕΥΠΡΟ
Coca Cola: Τη Μ. Εβδομάδα, και δη τη Μεγάλη Δευτέρα, επιδιώκει η Coca Cola HBC AG να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της σε Λονδίνο, Αθήνα και Ν. Υόρκη.

Αν οι παραπάνω πληροφορίες, που φθάνουν στα αφτιά της στήλης, ισχύουν, τότε υπάρχει άνεση χρόνου για την υποβολή και ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσιας προσφοράς για την ανταλλαγή μετοχών.


EUROBANK PROPERTIES: Τη δυνατότητα να μη υποβάλει υποχρεωτική δεσμευτική προσφορά για τη Eurobank Properties, ως απόρροια της απόκτησης ελέγχου της Eurobank, μαθαίνουμε ότι διερευνά η Εθνική.

Το θεσμικό πλαίσιο επιβάλλει την υποχρεωτική δημόσια πρόταση από τη στιγμή που η Εθνική απέκτησε τον έλεγχο της Eurobank, έγκριτοι νομικοί, όμως, σημειώνουν ότι η υποχρέωση μπορεί να απαλειφθεί λόγω του μικρού μεγέθους της ΕΥΠΡΟ σε σχέση με τον όμιλο Eurobank.

Μένει να φανεί αν η ΕΤΕ θα κάνει χρήση της παραπάνω ερμηνείας, και κυρίως αν αυτή θα γίνει αποδεκτή, καθώς στην περίπτωση της ΕΥΠΡΟ είναι περίπου βέβαιο ότι η μεν ΕΤΕ δεν θέλει να τη βγάλει από το ταμπλό, οι δε μέτοχοι δεν θα αποδεχθούν μια δημόσια προσφορά για να βγει απλώς η… υποχρέωση.


ΕΘΝΙΚΗ: Το ενδιαφέρον και την περιέργεια της αγοράς εξάπτει το μεθοδικό αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται, στις τελευταίες συνεδριάσεις, στον τίτλο της Εθνικής στην περιοχή του 1 ευρώ.

Η στήλη δεν κατάφερε να εντοπίσει τον αγοραστή, άκουσε, όμως, με προσοχή έμπειρο τραπεζίτη να σημειώνει τις εξής δύο παραμέτρους:

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θα κριθεί εν πολλοίς ποιες αλλαγές θα υπάρξουν στους όρους και στο χρονοδιάγραμμα ανακεφαλαιοποίησης, καθώς οι επικεφαλής της τρόικας φθάνουν στην Αθήνα την προσεχή Πέμπτη.

Και δεύτερον, οσονούπω θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που προήλθαν από την αποδοχή της δημόσιας προσφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v