Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2013

Σφηνάκια για Proton, Αττικής, ΗΛΕΑΘ, ON Telecoms

Σφηνάκια για Proton, Αττικής, ΗΛΕΑΘ, ON Telecoms
ΝΕΑ PROTON: Εντός του μήνα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα προσλάβει σύμβουλο για τον διαγωνισμό πώλησης της νέας Proton, ο οποίος ως εκ τούτου μετατίθεται για αργότερα.

Όπως μαθαίνει η στήλη, το Δ.Σ. του Ταμείου θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη χωρίς στην ατζέντα να περιλαμβάνεται θέμα άμεσης έναρξης της διαδικασίας πώλησης της Proton.


ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:
Εντός των προσεχών ημερών ακούμε ότι θα κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας.

Και όπως ακούμε, το ΤΣΜΕΔΕ θα δεσμεύεται ότι θα καλύψει τυχόν αδιάθετες μετοχές.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ: Κανείς φυσικά δεν μπορεί να ισχυριστεί πως τα προβλήματα του γνωστού ομίλου τελείωσαν, καθώς χαρακτηριστικό σημείο είναι το αρνητικό ύψος των ιδίων κεφαλαίων του (-6 εκατ. ευρώ) και φυσικά η γενικότερη κατάσταση στον κλάδο των ηλεκτρικών συσκευών, που φαίνεται να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Πάντως, με βάση τα αποτελέσματα εξαμήνου της χρήσης που λήγει τον προσεχή Ιούνιο:

α) Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια είδαμε να εμφανίζεται θετικό EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) 302 χιλιάδων ευρώ.

β) Το σύνολο σχεδόν των τραπεζικών υποχρεώσεων έχει περάσει στο μακροπρόθεσμο παθητικό, με αποτέλεσμα στις 31/12/2012 η Ηλεκτρονική να διαθέτει βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις 1,36 εκατ. και ταμείο 6,06 εκατ. ευρώ.

Η βελτίωση αυτή φαίνεται να επηρεάζει και το μικτό περιθώριο κέρδους, καθώς η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει πως «λόγω και των υψηλών διαθεσίμων που διαθέτει η εταιρεία, επιλογή είναι να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες εκπτώσεις που προσφέρουν οι προμηθευτές για τις άμεσες πληρωμές στη διάρκεια όλου του χρόνου, έτσι ώστε να καθίσταται ανταγωνιστική και με σημαντικά ποσοστιαία κέρδη».

Όπως φαίνεται, η εταιρεία φαίνεται να πολεμά σήμερα κόντρα στην κρίση από καλύτερη θέση, σε σύγκριση με την κατάσταση όπου βρισκόταν πέρυσι, ή ακόμη και σε σύγκριση με αρκετούς ανταγωνιστές της.

Οψόμεθα…


ON TELECOMS: Στο… πεζοδρόμιο(!) κατέβηκε χθες μερίδα εργαζομένων της εταιρείας, την ώρα που γινόταν στάση εργασίας, λόγω της καθυστέρησης που παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα σε πληρωμές απολαβών.

Προφανώς κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να προστατεύει τα δικαιώματά του, με διάφορους τρόπους, ενίοτε και «αγωνιστικούς».

Ωστόσο, σε μια συγκυρία όπως η σημερινή, όπου πάρα πολλές εταιρίες ανεξαρτήτως κλάδου παλεύουν να διατηρηθούν στη ζωή, τέτοιου είδους ενέργειεες -και δεν μιλάμε για τη στάση εργασίας- δημιουργούν αναστάτωση στην αγορά και επηρεάζουν την εικόνα της εταιρείας, οπότε μπορεί τελικά να φέρουν τα… αντίθετα αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v