Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 4 2013

Προοδευτική:«Όλα τα λεφτά» η έκθεση του ορκωτού

Προοδευτική:«Όλα τα λεφτά» η έκθεση του ορκωτού
Μόλις στα 60.000 ευρώ (όσο… οι ετήσιες αποδοχές δημοσίου υπαλλήλου πριν από τις περικοπές) διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της Προοδευτικής για το 2012, και μάλιστα τα έσοδα του δευτέρου εξαμήνου ήταν μηδενικά. 

Ο ορκωτός ελεγκτής αναφέρθηκε «στην έλλειψη προοπτικής κύκλου εργασιών από την κύρια δραστηριότητά της, στα ζημιογόνα ενοποιημένα αποτελέσματα, στην καθυστέρηση ρευστοποίησης απαιτήσεων από το ελληνικό και το ρουμανικό δημόσιο, στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων φορολογικών και λοιπών υποχρεώσεων καθώς και στη διαδικασία αναδιάρθρωσης τμήματος του υφιστάμενου δανεισμού που αναμένεται να ολοκληρωθεί στην επόμενη χρήση, ενώ άλλο τμήμα έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο και απαιτητό.

Οι ανωτέρω συνθήκες υποδηλώνουν την ύπαρξη σημαντικής αβεβαιότητας σχετικά με τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας».

Η ουσία είναι πως μέσα στο 2013 αναμένονται δικαστικές αποφάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από τις οποίες η εισηγμένη ελπίζει να εισπράξει κάποια εκατομμύρια ευρώ.

Σε περίπτωση που τα καταφέρει, με αυτά τα ευρώ, με ρυθμίσεις οφειλών και ενδεχομένως με κάποιο νέο δάνειο, η διοίκηση της Προοδευτικής ελπίζει πως θα μπορέσει να αρχίσει και πάλι να δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο.

Η ελπίδα, άλλωστε, πεθαίνει πάντα τελευταία…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v