Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 4 2013

Το «κρυφό χαρτί» της Σαράντης

Το «κρυφό χαρτί» της Σαράντης
Περίπου στα 150 εκατ. ευρώ η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση του Σαράντη και ο φετινός στόχος κερδών του ανέρχεται στα 13,9 εκατ. ευρώ (ελαφρά διψήφιος δείκτης P/E).

Η αλήθεια είναι πως ο εισηγμένος όμιλος διαθέτει μια σειρά ισχυρών αμυντικών χαρακτηριστικών, όπως το γεγονός ότι πάνω από το 60% των πωλήσεών του κατευθύνεται στο εξωτερικό, ή ότι πέρυσι οι πωλήσεις του στην Ελλάδα αυξήθηκαν με μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τη μέση αύξηση, ή τέλος ότι διαθέτει πολύ ικανοποιητική ρευστότητα.

Οι «οπαδοί» της μετοχής όμως βλέπουν ένα ακόμη -πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη τους- «χαρτί» που διαθέτει ο όμιλος: πιστεύουν πως θα ευνοηθεί τα μέγιστα αν η ελληνική οικονομία αρχίσει κάποια στιγμή να ανακάμπτει.

Ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Κων/νος Ροζακέας -μιλώντας στους θεσμικούς επενδυτές- τόνισε τις προσπάθειες που έγιναν και γίνονται προκειμένου να μειωθεί το κόστος.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μεταφερθεί στην Ελλάδα η παραγωγική γραμμή κρεμών της Ρουμανίας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να δημιουργηθούν είκοσι νέες θέσεις εργασίας, αλλά κι επίσης η εισηγμένη να αυξήσει τα κέρδη της κατά 500.000 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο επίσης, ο όμιλος όπως είναι σήμερα θα μπορούσε να σηκώσει κύκλο εργασιών ακόμη και 300 εκατ. ευρώ, όταν ο προβλεπόμενος του 2013 υπολογίζεται στα 246 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως όσο ανεβαίνει ο τζίρος τα κέρδη θα αυξάνονται με σαφώς μεγαλύτερο ποσοστό.

Ο κ. Ροζακέας μάλιστα ανέφερε πως αν επέστρεφε το 20%-30% της μειωμένης κατανάλωσης από την κρίση, τότε ο όμιλος θα μπορούσε να σημειώσει κέρδη 20 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v