Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 9 2013

ΟΠΑΠ: Ο Λουρόπουλος η «πόρτα» και οι…Κινέζοι

ΟΠΑΠ: Ο Λουρόπουλος η «πόρτα» και οι…Κινέζοι
Ενδεικτικό της έντασης σχέσεων που επικρατεί μεταξύ της διοίκησης του ΟΠΑΠ και του ΤΑΙΠΕΔ, μετά την «αποχή» του τελευταίου στην κρίσιμη ψηφοφορία για τη σύμβαση με την Intralot, είναι το χθεσινό επεισόδιο.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κώστας Λουρόπουλος συγκάλεσε το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο χθες το απόγευμα, φρόντισε όμως να διαμηνύσει στον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ, Κώστα Φουλίδη, να… ΜΗΝ παραστεί σε αυτό!

Κατά το κοινώς λεγόμενο, του έριξε «πόρτα»!

Έχοντας πετύχει να πάρει θετική ψήφο από το 26% των ιδιωτών μετόχων, ο κ. Λουρόπουλος φέρεται να θεωρεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ τον... κρέμασε αποφασίζοντας να απέχει από την ψηφοφορία.

Ειδικά, δε, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ είχε υπερψηφίσει την απόφαση να συναφθεί νέα σύμβαση με την Intralot!

Οπότε, συμπεραίνουμε εμείς, η εξοστράκιση του κ. Φουλίδη δεν είχε απολύτως τίποτε προσωπικό.

Για άλλους ήταν το μήνυμα…

ΥΓ.: Ιn other news, που λένε και οι Αγγλοσάξονες, χθες το πρωί έφτασε στην Ελλάδα ο πρόεδρος της κινεζικής Fosun, ο κ. Guo Guang Chang, που από πολλούς θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες της ανερχόμενης υπερδύναμης.

Η άφιξή του προφανώς σχετίζεται και με τη διεκδίκηση του
ΟΠΑΠ. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η κινεζική εταιρία βρίσκεται από καιρό σε επαφή και με το σχήμα στο οποίο συμμετέχει ο όμιλος Κοπελούζου (Halveston, Gauselman, Playtech), ενώ επαφές λέγεται ότι έχουν υπάρξει και με την πλευρά του κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

Ενδιαφέρον έχουν και οι πληροφορίες ότι το Hedge Fund Third Point ίσως αποτελέσει ουρά σε ένα deal μεταξύ διεκδικητών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v