Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 8 2013

H Probank, ο στρατηγικός και ο Φ. Ταμβακάκης

H Probank, ο στρατηγικός και ο Φ. Ταμβακάκης
Έκτακτη γενική συνέλευση για τις 6 το απόγευμα της 11ης Απριλίου συγκάλεσε η Probank.

Στα θέματα είναι, μεταξύ άλλων, η τροποποίηση του άρθρου 7 του καταστατικού, ώστε να αρθεί η απαγόρευση απόκτησης από έναν μέτοχο ποσοστού άνω του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Πρόκειται για ιστορική απόφαση, καθώς πάνω στην απαγόρευση κατοχής ποσοστού άνω του 5% είχε οικοδομηθεί το μέχρι σήμερα προφίλ της τράπεζας.

Η άρση της απαγόρευσης στοχεύει, σύμφωνα με την Probank, στην διευκόλυνση κάλυψης της εν εξελίξει αύξησης κεφαλαίου, αλλά και του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ώστε η τράπεζα να ανακεφαλαιοποιηθεί από ιδιώτες και να μην μπει σε περιπέτειες.

Πρακτικά, η Probank αποδέχεται ότι θα διερευνήσει και το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή, στην περίπτωση όπου υπάρξουν αδιάθετες μετοχές και ομολογίες.

Η διοίκηση της τράπεζας έχει διενεργήσει, όπως ακούμε, συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές τόσο από το εξωτερικό, όσο και από την Ελλάδα. Ενδεικτική, δε, του ανοίγματος που πραγματοποιεί η Probank ήταν και η πρόταση της διοίκησης προς τους μετόχους για ανάληψη θέσης μέλους του Δ.Σ. από τον κ. Φ. Ταμβακάκη της Alpha Trust.

Πιθανή ανάληψη θέσης μέλους του Δ.Σ. της Probank από τον κ Φ. Ταμβακάκη ερμηνεύτηκε ως προάγγελος στενότερης συνεργασίας μεταξύ της τράπεζας και του επενδυτικού οργανισμού.

Ωστόσο, ο εξ όσων μαθαίνουμε, ο κ. Ταμβακάκης δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση και δεν θα αποτελέσει τελικώς μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v