Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 6 2013

Cyta: Άμυνες, σενάρια και σχέδια επί χάρτου...

Cyta: Άμυνες, σενάρια και σχέδια επί χάρτου...
Κανένα μεγάλο πρόβλημα για τη Cyta Hellas μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο δεν βλέπουν παράγοντες της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, εκτιμώντας πως στη χειρότερη περίπτωση θα περιοριστούν σε κάποιον βαθμό οι επενδύσεις και οι επεκτατικοί στόχοι της χρονιάς, προκειμένου να εξοικονομηθεί ρευστότητα.

Ούτε και η μητρική Cyta θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, και ενδεικτική είναι η δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της (Μιχάλης Αχιλλέως) πως «πληγωθήκαμε, αλλά δεν θα πεθάνουμε».

Ωστόσο, όλα αυτά δεν σημαίνουν πως δεν θα έχουμε εξελίξεις στον συγκεκριμένο όμιλο. Πρώτα απ’ όλα γιατί στο μνημόνιο περιλαμβάνονται ιδιωτικοποιήσεις και ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας -μαζί με τις άδειες καζίνο και το φυσικό αέριο- των κρατικών περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσαν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ξένων.

Και δεύτερον, γιατί υπάρχει κινητικότητα γύρω από την παρουσία της Cyta στην Ελλάδα. Έτσι, δημοσιεύματα στον κυπριακό τύπο αναφέρουν πως θα ήταν προτιμότερο η Cyta Hellas να συγχωνευθεί πρώτα με μια ίδιου περίπου μεγέθους εταιρεία και μετά να εξεταστεί το σενάριο της πώλησης.

Τίποτε όμως από όλα αυτά δεν είναι «προχωρημένα». Σχέδια επί χάρτου…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v