Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 8 2013

Σφηνάκια για Πειραιώς, Πετζετάκις και AΒΕ

Σφηνάκια για Πειραιώς, Πετζετάκις και AΒΕ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Πρόσθετο και καθόλου αμελητέο κίνδυνο, κυρίως στον τομέα της ρευστότητας και γενικότερα αναζωπύρωσης της κρίσης χρέους στη Νότια Ευρώπη, χαρακτηρίζει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς τις πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις στην Κύπρο.

Η έκθεση πάντως του ομίλου στην κυπριακή τραπεζική αγορά είναι μικρή. Σε στοιχεία ισολογισμού ανέρχεται σε 1,6 δισ. ευρώ στις 31/12/2012, ποσό το οποίο αντιπροσωπεύει το 2% του συνολικού ενεργητικού του ομίλου.

Το παραπάνω ποσό αφορά στο ενεργητικό της Tράπεζας Πειραιώς Κύπρου και των υπόλοιπων συμμετοχών του ομίλου στην Κύπρο, ύψους περίπου 1,3 δισ. ευρώ, σε δάνεια ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ, καθώς και σε επένδυση σε ομόλογο της Bank of Cyprus London ύψους 2,2 εκατ.

Επιπρόσθετα, την 31η Δεκεμβρίου 2012 υφίστανται ενδεχόμενες υποχρεώσεις ποσού 100 εκατ. ευρώ.

Το ποσοστό των καθαρών εσόδων που αντιπροσωπεύουν οι δραστηριότητες του ομίλου στην Κύπρο για τη χρήση του 2012 ισούται με το 1,4% των συνολικών καθαρών εσόδων του.


ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ:
Προσπάθεια επαναλειτουργίας του εργοστασίου της Θήβας έχει αναλάβει η διοίκηση της πολύπαθης εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα φθάνουν στα αφτιά της στήλης, η εταιρεία βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με εργαζόμενους, αλλά και με κάποιους πρώην μεγάλους πελάτες, ώστε να βρεθούν παραγγελίες, κεφάλαιο κίνησης και το προσωπικό προκειμένου να ξανανοίξει το εργοστάσιο παράγοντας συγκεκριμένα προϊόντα.

Το ερώτημα βέβαια είναι ακόμη και αν βρεθεί μεγάλη παραγγελία και δοθεί προκαταβολή για την εκτέλεσή της πώς θα ξεπεραστεί το πρόβλημα πιθανής δέσμευσης του παραπάνω κεφαλαίου κίνησης από το Δημόσιο ή από άλλους στους οποίους η Πετζετάκις έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μήπως δούμε μετά από ενοικίαση τίτλων εφημερίδων και ενοικίαση εργοστασίων;


AUDIOVISUAL: Αναμενόμενη και εύλογη η πρόταση του Δ.Σ. της Audiovisual για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 20-30 εκατ. ευρώ μέσα στο 2013, καθώς η εισηγμένη -όπως προκύπτει ακόμη και από μια γρήγορη ανάγνωση των λογιστικών καταστάσεών της- τα χρειάζεται τα λεφτά.

Οι βασικοί μέτοχοί της άλλωστε έως την 31η Δεκεμβρίου 2012 είχαν καταβάλει στην εταιρεία 6,43 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v