Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 22 2013

Deal στην ενέργεια ετοιμάζει η Third Point

Deal στην ενέργεια ετοιμάζει η Third Point
Την ώρα που το ενδιαφέρον της αγοράς είναι στραμμένο στην προσφορά που υπέβαλε, έστω στο παρά ένα, η Third Point για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ, επιτελείο του αμερικανικού fund ακούμε ότι δουλεύει εξαγορά άλλης ελληνικής εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το hedge fund βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εγχώριο όμιλο για την εξαγορά των δραστηριοτήτων του στην ενέργεια.

Οι επαφές έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες, αλλά διακόπηκαν μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο. Στελέχη του fund έχουν δει σειρά εταιρειών. Εφόσον οι συζητήσεις ευοδωθούν θα πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση της Third Point στην εγχώρια αγορά.

Όπως είναι γνωστό, η Third Point ενημέρωσε τους πελάτες της ότι θα ιδρύσει event driven fund για επενδύσεις σε ελληνικά assets.

Στo Third Point Hellenic Recovery Fund, όπως θα ονομάζεται, θα τοποθετηθεί περίπου το 1,5% των υπό διαχείριση κεφαλαίων της μητρικής, ενώ θα συγκεντρωθούν και επιπλέον κεφάλαια από πελάτες του hedge fund.

Το νέο fund θα επενδύει σε κλάδους-εταιρείες όπου περιμένει σημαντικές εταιρικές εξελίξεις (event driven), χωρίς να αποκλείονται και τα deals της... πεντάρας (distressed deals).

Και... σεφτέ θα κάνει, όπως όλα δείχνουν, με τον κλάδο της ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v