Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 18 2013

Σφηνάκια για ΔΕΗ- ΔΕΠΑ, ΕΤΕ και Coca Cola

Σφηνάκια για ΔΕΗ- ΔΕΠΑ, ΕΤΕ και Coca Cola
ΔΕΗ - ΔΕΠΑ: Μέχρι τον Ιούλιο η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ θα πρέπει να έχουν αποπληρώσει τα δάνεια που έχουν λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι δύο εταιρείες του Δημοσίου κατέφυγαν πέρσι σε δανεισμό από το ΤΠΔ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπιζαν, λόγω και των στρεβλώσεων στην αγορά ενέργειας.

Πριν από μερικές ημέρες συμφωνήθηκε τα υπόλοιπα των δανείων να ανανεωθούν, για τρίτη φορά, αλλά με τον όρο πλέον ότι θα έχουν αποπληρωθεί ως τον Ιούλιο, όταν και λήγουν οι νέες συμβάσεις.

Έτσι η ΔΕΗ καλείται να αποπληρώσει 60 εκατ. ευρώ και η ΔΕΠΑ περίπου 100 εκατ. ευρώ. Η λύση της ολικής αποπληρωμής επιβλήθηκε καθώς τα δάνεια έχουν χορηγηθεί με εγγύηση του Δημοσίου.

Και η τρόικα πιέζει για δραστικές λύσεις στον τομέα της ενέργειας που ξεκινούν από την άρση των -πολλών- στρεβλώσεων και φθάνουν μέχρι και τα δάνεια…


ΕΤΕ: Συγκέντρωση ενημέρωσης στους περίπου 850 διευθυντές καταστημάτων περιοχής Αττικής είχε χθες το απόγευμα η διοίκηση της Εθνικής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Αλ. Τουρκολιάς, ενημέρωσε τους διευθυντές καταστημάτων για τον σχεδιασμό του ομίλου όσον αφορά την επικείμενη ΑΜΚ ζητώντας συστράτευση για την επίτευξη του στόχου συγκέντρωσης όσο το δυνατόν περισσότερων κεφαλαίων από ιδιώτες.


Coca Cola:
Η τιμή της μετοχής κατέγραψε σημαντική πτώση κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης εξαιτίας της απουσίας αγοραστών διά…τεχνικούς λόγους. Ως γνωστόν, αύριο, στις 2 το μεσημέρι, λήγει η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης.

Με δεδομένο το Τ+3, υπήρχε ο κίνδυνος για όποιον αγόραζε την Τρίτη να μην προλάβει να έχει τις μετοχές για να τις ανταλλάξει μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Και αυτό γιατί ο τελευταίος κύκλος εκκαθάρισης διενεργείται για τις μετοχές που αγοράστηκαν την Τρίτη στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής. Μετά, δηλαδή, τη λήξη της περιόδου αποδοχής της δημόσιας προσφοράς.

Για να αντιμετωπιστεί το θέμα και να προλάβουν να εκκαθαριστούν όλες οι πράξεις της Τρίτης επί του τίτλου της Coca Cola έχει υπάρξει κινητοποίηση τόσο του Χ.Α. όσο και των ξένων τραπεζών που ενεργούν ως θεματοφύλακες.

ΥΓ.:  Όσοι δεν προλάβουν να ανταλλάξουν τις μετοχές τους αποδεχόμενοι τη δημόσια προσφορά θα πρέπει να περιμένουν το squeeze out, εφόσον βέβαια συγκεντρωθεί από τον προτείνοντα ποσοστό άνω του 90%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v