Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 14 2005

ΔΙΕΘΝΙΚΗ: Ο κ. Μπέρτσος και η γυναίκα του Καίσαρα

”Άφαντος” είναι τις τελευταίες δύο μέρες ο ”κουμανταδόρος” της Διεθνική ΑΕΔΑΚ (και πρόεδρος της Ενώσεως Θεσμικών Επενδυτών, παρακαλώ!) κ. Μπέρτσος, με τον οποίο προσπαθεί -ματαίως- να επικοινωνήσει το euro2day για τη γνωστή πλέον φορολογική υπόθεση της συγκεκριμένης ΑΕΔΑΚ.

Από τη μία συνάντηση βγαίνει, στην άλλη... παρουσίαση πηγαίνει. Χρόνος για να επικοινωνήσει με τον Τύπο... μηδέν, ενώ η φήμη της εταιρίας βάλλεται.

Ίσως δεν αντιλαμβάνεται ότι με τη στάση του αυτή απλώς δημιουργεί την αίσθηση ότι τα όσα έχουν γραφεί εναντίον της εταιρίας έχουν υπόσταση. Στην καλύτερη περίπτωση έχει λησμονήσει τη σημασία της ρήσης ”Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει απλώς να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια”.

Γενικότερα μιλώντας, η πρακτική ορισμένων τραπεζικών ΑΕΔΑΚ να στρέφουν -μέσω των υποκαταστημάτων των τραπεζών που τις ελέγχουν- τους αποταμιευτές στα Αμοιβαία διαθεσίμων, με ”εγγυημένη” απόδοση, ήταν και παραμένει εξαιρετικά διαδεδομένη.

Για τους υπόλοιπους ”λογιστικούς” χειρισμούς που φέρεται να έχουν γίνει από τη Διεθνική περιμένουμε να ενημερωθούμε για να σχηματίσουμε εμπεριστατωμένη άποψη.

Σημειώστε, πάντως, ότι το θέμα δεν είναι μικρό, είναι... μεγάλο. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται αρμόδιες... μη τραπεζικές πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v