Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 11 2002

Η ”απλή μέθοδος των τριών” (τραπεζών)

Σε γρίφο για γερούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση της πώλησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας και των θυγατρικών της, που όπως φαίνεται οι τελευταίες ενδιαφέρουν περισσότερο τους επίδοξους μνηστήρες.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση της Catering αναμένεται ίσως και εντός της ημέρας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεται η ”Γαλιλαίος”, η εταιρία δηλαδή που διαχειρίζεται το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεως θέσεων.

Το μόνο σημείο που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη είναι με ποιόν τρόπο θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην πώληση της μητρικής εταιρίας, μετά την κήρυξη του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει, ως άγονο.

Οι τρεις τράπεζες που έχουν αναλάβει το έργο του συμβούλου (αντί της SSSB) αναζητούν γενικώς ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ ο επίδοξος γόνος-ιδιώτης δε χάνει την ευκαιρία να διαφημίζει την πρόθεσή του να ”παίξει” με τα αεροπλανάκια της ΟΑ.

Το Υπουργείο Μεταφορών πάντως δεν πρέπει να περιμένει και πολλά από το γόνο, καθώς το στήσιμο (σε ό,τι αφορά στην εμφάνιση εγγυητικών επιστολών) σε παλαιότερες διαπραγματεύσεις ξεπέρασε το ”ακαδημαικό τέταρτο” και η υπόθεση παρέμεινε σε δηλώσεις του τύπου ”τα φέρνω-τα φέρνω”.

Πώς όμως θα επιλεγεί τελικά ο ”σοβαρός επενδυτής με το μακροπρόθεσμο όραμα για τη δημιουργία της βιώσιμης Ολυμπιακής” και με ποιές διαδικασίες, παραμένει ακόμη άγνωστο. Η όλη ιδέα πάντως μοιάζει να τείνει προς απλοποίηση με το σκεπτικό ”ας φέρει κάποιος τα λεφτά και θα βρούμε τον τρόπο να την ξεφορτωθούμε νόμιμα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v