Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 12 2002

Η συμπαγής μετοχική ”βάση” της CPI

Σε καθαρά ανοδική πορεία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η μετοχή της εταιρίας CPI, (κέρδη της τάξεως του 22% στο τελευταίο τρίμηνο) παρότι η πορεία των αποτελεσμάτων της φαίνεται να είναι ολίγον... αντιδιαμετρική.

Σύμφωνα με τα τμήματα αναλύσεων δύο χρηματιστηριακών εταιριών, η εταιρία (που κλείνει ισολογισμό τον Ιούνιο) παρουσιάζει με δεδομένα Μαρτίου ελαφρά άνοδο του τζίρου (της τάξεως του 8-9%) με σημαντική όμως μείωση τόσο των καθαρών κερδών προ φόρων (περίπου 26%) όσο και των κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων ( κατά περίπου 19,4%).

Αντίστοιχα, εμφανίζει και σημαντική αύξηση στο δείκτη ξένων προς ίδια κεφάλαια από 0,32 σε 1,27.

Πάντως, ο ίδιος ο βασικός μέτοχος o κ. Χ. Παπαθάνος φαίνεται πως εξακολουθεί να κατέχει εξαιρετικά σημαντικό ποσοστό των μετοχών, το οποίο κινείται σε επίπεδα αρκετά άνω του... 70%, έστω και κατατμημένο σε τρείς διαφορετικές εταιρίες με ξενικές ονομασίες!

Εξ αυτών η μία διαθέτει περί το 53% (η ονομαζόμενη Bansara Trading LTD), ενώ οι άλλες δύο διαθέτουν η μία περίπου 17% και η άλλη κάτι λιγότερο από 4%.

Στις εποχές που ζούμε, η ύπαρξη τέτοιας συμπαγούς μετοχικής ”βάσης” έστω και πέραν των ...ακτών, αναμφίβολα θα προσφέρει ”στήριξη” αν μη τι άλλο... ψυχολογική, στους λοιπούς μετόχους.

Αρκεί βέβαια να μην αλλάξουν τα πράγματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v