Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2005

Το ”μεγάλο…συρτάρι” του Μπαλλή!!!

Είναι ποτέ δυνατόν; Μια εταιρία στο μέγεθος του Μπαλλή, να έχει σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση του εξαμήνου στο ταμείο της, κι όταν λέμε στο ταμείο, εννοούμε στο… συρτάρι του λογιστηρίου της, κι όχι σε κάποιου είδους κατάθεση, (όψεως, ταμιευτηρίου κ.λ.π.) ένα ποσό της τάξεως των… 2, 768 εκατ. ευρώ, ήτοι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δραχμές;

Έτσι φαίνεται σκέφτηκε κι ο ορκωτός, ο οποίος αρκετές μέρες μετά, στις 22/09/2005 επισκέφθηκε την εταιρία κι έκανε … καταμέτρηση. Βρήκε λοιπόν στο ”συρτάρι” της Μπαλλής Χημικά το ποσό του 1,38 εκατ. ευρώ (θυμίζουμε για όσους το ξέχασαν ότι μιλάμε για περίπου … 450 εκατ. δραχμές).

Κι έτσι τους συνέστησε, όπως ο ίδιος λέει, ”να περιοριστεί για λόγους αποδόσεων και ασφαλείας κεφαλαίων”!!!

Πολύ ωραία ακούγονται όλα αυτά, οπότε μάλλον θα πρέπει να υποθέσουμε ότι η ηγεσία και οι βασικοί μέτοχοι της Μπαλλής δεν έχουν σε καμία υπόληψη τις τράπεζες κι όπως κάποτε οι γιαγιάδες έκρυβαν κάτω από το στρώμα τους λίρες και μετρητά, έτσι κι αυτοί – το 2005!) βάζουν τόσα μετρητά στο συρτάρι τους!

Αλήθεια, είναι… τεθωρακισμένο αυτό το συρτάρι; (και το δωμάτιο) Διότι με τόσα μετρητά όχι απλώς θα έπρεπε να είναι τεθωρακισμένο, έπρεπε να έχει και μια στρατιά ένοπλων… φρουρών, συστήματα συναγερμού, συρματοπλέγματα, σκύλους και κάμερες!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v