Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 27 2006

Προκαταβολή φόρων: Ο ”σμπάρος” & τα... τρυγόνια!

Η ”χλιαρή” κατά την άποψή μας αντίδραση του ΣΕΒ στα μέτρα Αλογοσκούφη για την αύξηση στις προκαταβολές φόρων από τις εταιρίες δημιουργεί… καχυποψία.

Οι μεγάλες εταιρίες φαίνεται να μπαίνουν σ’ ένα ”δούναι και λαβείν”, στο πλαίσιο του οποίου διεκδικούν αλλαγές στην εργατική νομοθεσία, ακόμη και στο θέμα των απολύσεων.

Από την άλλη, ακριβώς αυτές τις εταιρίες τις συμφέρει να δουν μέρος του ανταγωνισμού τους, που ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα, να πιέζεται ακόμη περισσότερο!

Διότι όταν την ώρα που η αγορά κυριολεκτικά ”βογγάει” για ρευστό (όπως φαίνεται από τις ακάλυπτες επιταγές και άλλους αντίστοιχους δείκτες που το 2005 έκαναν… ρεκόρ) η κυβέρνηση ζητάει μεγαλύτερες προκαταβολές φόρων, είναι σαφές ότι κάποιοι (μικρότεροι σε μέγεθος και σε ρευστότητα) θα βρεθούν ακόμη πιο κοντά στο… καναβάτσο.

Μ’ έναν σμπάρο, λοιπόν, δυο τρυγόνια για τους ”μεγάλους”.

Η κυβέρνηση, από την άλλη, μπορεί να λέει ό,τι θέλει για τους ”μικρομεσαίους”. Το θέμα είναι τι κάνει. Στην προκειμένη περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι με τα μέτρα που λαμβάνει θα επιταχύνει τα έσοδά της, αλλά και θα ενισχύσει τη συγκέντρωση της αγοράς σε λιγότερα (και ισχυρότερα) χέρια!

Πάλι… μ’ έναν σμπάρο… δυο τρυγόνια!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v