Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 2 2006

Η MARFIN, η Λαϊκή και η ”τιμή” των deals

Επόμενο είναι τα απανωτά deals που ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες να δημιουργούν ”εύκρατο” κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά, που ”διψάει”- όπως κάθε αγορά ανά τον κόσμο - για τέτοιου είδους ειδήσεις.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσεχθεί το ενδεχόμενο... υπεραισιοδοξίας των επενδυτών, σε ότι αφορά τον τομέα των αποτιμήσεων. Δύο κινήσεις μέσα στις δύο τελευταίες ημέρες, έδειξαν ότι ένα deal δεν γίνεται απαραίτητa στην τρέχουσα αξία, ή σε premium, κάλλιστα μπορεί να γίνει σε… discount.

Κι αν στην περίπτωση της Intracom με τη FORTHnet θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι συνθήκες ήταν ιδιόμορφες, στο deal που ενορχήστρωσε και σε μεγάλο βαθμό εκτέλεσε ο ίδιος ο όμιλος Marfin για την Λαϊκή Τράπεζα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Το όφελος της Marfin από το discount που είναι 23,4%, υπολογίζεται ποσοτικά σε 27,7 εκατ. ευρώ, με βάση τις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές.

Kι ο πωλητής δεν ήταν ”όποιος-όποιος”, ήταν μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, η πασίγνωστη HSBC.

Τουτέστιν, deals πολλά μπορεί να γίνουν, όταν όμως είναι ”πραγματικά” deals με επιχειρηματικά κριτήρια, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να είναι στην τρέχουσα ή σε υψηλότερη τιμή!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v