Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γενική, τα σχέδια για ΑΜΚ & η προίκα των προβλέψεων

Στις 31/3 η τράπεζα διέθετε χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων ύψους 3,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων όμως το 1,4 δισ. ευρώ αντικρίζεται με προβλέψεις. Δηλαδή περίπου το 43% του μικτού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων καλύπτεται από προβλέψεις.

Η Γενική, τα σχέδια για ΑΜΚ & η προίκα των προβλέψεων

Με βάση τις εξαγγελίες Σάλλα, η Γενική Τράπεζα ενδέχεται να μετατραπεί σε επενδυτική με ειδίκευση στις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων.

Αυτό θα γίνει όπως περιγράφηκε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την οποία θα καλύψουν ιδιώτες μέτοχοι που θα αποκτήσουν και την πλειοψηφία της Γενικής, με το ποσοστό της Πειραιώς να περιορίζεται κάτω του 33%.

Ειπώθηκε μάλιστα ότι εξετάζεται να δοθεί δικαίωμα προτίμησης σε όσους ιδιώτες συμμετείχαν στην πρόσφατη ΑΜΚ της Πειραιώς.

Εφόσον όλα αυτά αποφασιστούν οριστικά και δρομολογηθούν, η Γενική θα πρέπει να αλλάξει.

Στις 31/3 η τράπεζα διέθετε χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων ύψους 3,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων όμως το 1,4 δισ. ευρώ αντικρίζεται με προβλέψεις. Δηλαδή περίπου το 43% του μικτού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων καλύπτεται από προβλέψεις.

Πρόκειται για μικρή "προίκα" την οποία λογικά θα πάρει η Πειραιώς πριν από τη διενέργεια αύξησης κεφαλαίου στη Γενική. Το ερώτημα είναι σε ποια τιμή.

ΥΓ.: Η Γενική διαθέτει (με στοιχεία 31/3) καθαρή θέση 325 εκατ. ευρώ, ενώ εμφάνισε στο α΄ τρίμηνο προ προβλέψεων ζημίες 13 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v