Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από τις 2.090,35 μονάδες ο δείκτης, με 1% εβδομαδιαία απόδοση και 8,98% σε διάστημα μηνός.

Μία και η σημερινή συνεδριάσεις για το «κλείσιμο βιβλίων» Οκτωβρίου, με την προσοχή στα οικονομικά αποτελέσματα και τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI.

Στις 2.085 η κοντινή στήριξη, που σε ενδεχόμενη επιβεβαίωσή της σήμερα και Δευτέρα, θα ενίσχυε το ενδεχόμενο για έναν επόμενο γύρο ανοδικής διόρθωσης με καταληκτική την περιοχή των 2.120 μονάδων.

Κύρια στήριξη στις 2.051 μονάδες, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη.

Θεαματικά, ομολογουμένως, τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εισηγμένη. Ωστόσο, ουδεμία έκπληξη για διαχρονικούς, παλαιότερους αλλά και νεότερους μετόχους/επενδυτές, οι οποίοι
(παρ)ακολουθούν την ανέλιξή της μέσα στον χρόνο και διαμέσου επάλληλων κρίσεων.

Με το χθεσινό να είναι αποτέλεσμα ακριβώς αυτής της διαχρονικότητας και επαναληψιμότητας μίας πολιτικής που θα έχει συνέχεια και στις επόμενες χρήσεις. Γιατί αυτό είναι το «κλειδί» της σχέσης που σφυρηλατείται χρόνια (και όχι άπαξ) μεταξύ εταιρείας - επενδυτικής κοινότητας.

Απόντες οι Αμερικανοί από το... Davos της ερήμου στη Σαουδική Αραβία, παρόντες οι Ρώσοι.

Γνωστό το ότι Ουάσιγκτον-Ριάντ είναι «στα μαχαίρια» (και) λόγω της μείωσης παραγωγής πετρελαίου από τον OPEC+ (*).

Ωστόσο, μπορεί οι αξιωματούχοι, πολιτικοί επίσημοι της Ουάσιγκτον να είναι απόντες, θα είναι όμως παρόντες
όλοι οι μεγάλοι της Νέας Υόρκης: JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Wells Fargo, Blackstone, Bridgewater κ.λπ., δηλαδή επικεφαλής ενός Jamie Dimon, Ray Dalio κ.α., γιατί χρήμα και business as usual.

Με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς πάνω από το 5%, τα σύννεφα στις ευρωπαϊκές αγορές όλο και πυκνότερα, με τις ασιατικές σε ανάλογο κλίμα, εύλογο είναι το ερώτημα εάν το οικονομικό επιτελείο -ο Οργανισμός Διαχειρίσεως Δημόσιου Χρέους- θα δοκίμαζε μία έξοδο στις αγορές Νοέμβριο-Δεκέμβριο.

Δεδομένου ότι η Αθήνα έχει να κάνει κίνηση από τον Ιούλιο και με γνώμονα πως από τις μέχρι τώρα ενέργειες του Οργανισμού δεν έχουν αντληθεί περισσότερα από 8 δισ., μία έκδοση θα εντασσόταν στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας με τις αγορές.

Οκτ 21 2022

Εως τα 5,91 -με τελική τιμή στα 5,90 ευρώ- η μετοχή της ΔΕΗ. Στο 10,49% η θετική μεταβολή σε διάστημα εβδομάδας, στο 13,03% σε μηνιαίο, με τη διάθεση των 2+1 μεγάλων πακέτων (Παρασκευή 14/10-Δευτέρα 17/10) να κάνουν τη διαφορά για το νέο κάτοχο-fund.

Μετοχικές αλλαγές που επουδενί συνιστούσαν μία απλή αλλαγή θεματοφυλακής, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές.

Στα 5,70 το make or break σημαντικό επίπεδο -σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη- με διακριτική τη στόχευση προς τα 6,24 ευρώ.

Στα 5,58 ευρώ η κοντινή στήριξη.

v
Απόρρητο