Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 10 2014

Με αφορμή τη μετοχή της Μυτιληναίος...

Στα 6,58 ευρώ υποχωρεί η μετοχή του Μυτιληναίου, έχοντας χάσει ήδη την πρώτη στήριξη στα 6,62 ευρώ.

Το γεγονός πως η μετοχή είχε υπεραποδώσει το τελευταίο 20ήμερο, εξηγεί γιατί σημαντικότερη θεωρείται η στήριξη λίγο χαμηλότερα της τρέχουσας τιμής, προς τα 6,52 ευρώ. Ενα επίπεδο στήριξης (σε μηνιαία μέτρηση, που βλέπει και ο Ηλίας Ζαχαράκης/ Fast Finance).

Στα 768,14 εκατ. ευρώ η τρέχουσα αποτίμηση του ομίλου, στα 578 εκατ. ευρώ της ΜΕΤΚΑ (που και σήμερα προσπαθεί να κρατήσει το 11άρι).

Ωστόσο με ευκαιρία την τεχνική προσέγγιση της μετοχής, θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου για την...αδιαφορία της ευρύτερης αγοράς (και όχι μόνο) στις καταγγελτικές δηλώσεις του Ευ. Μυτιληναίου εξ αφορμής των «κόκκινων δανείων» .

Σύμφωνα με τον Χαμαιλεόντα (στις 5 Σεπτ.) ο νουνεχής επιχειρηματίας, εξηγώντας την επιμονή του στην πολιτική της μείωσης των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες σημείωνε πως «...όσοι επιχειρηματίες νόμιζαν πως θα είχαν τα λεφτά των τραπεζών μέσα στις εταιρείες τους και τα δικά τους λεφτά στο εξωτερικό και πως μέσα από κάποιο απλό διακανονισμό όλα θα μπορούσαν να λυθούν, ήταν -και είναι- βαθιά νυχτωμένοι».

Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα, αποτυπώνοντας τον κανόνα (εξαιρέσεις οι περιπτώσεις επιχειρηματιών) καταδεικνύοντας μία από τις παθογένειες της «άρχουσας ελίτ της μεταπολίτευσης» (*) και την σιγήν ιχθύος όλων των ενδιαφερόμενων, εμπλεκόμενων. Από τη νεοδιορισθείσα ηγεσία του ΣΕΒ μέχρι τους συναρμόδιους υπουργούς και τραπεζίτες.

(*) στους...λαθρεπιβάτες της επιχειρηματικότητας, αναφέρεται σώφρων ο Γ. Παπανικολάου. Δυστυχώς...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v