Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 14 2023

ΔΕΗ: Στο προσκήνιο

Εκτακτη γενική συνέλευση μετόχων σήμερα (στις 15.00') με την κοινότητα να προεξοφλεί περαιτέρω αποσαφήνιση του σχεδιασμού της διοίκησης Στάσση.

Στα 10,90 ευρώ -με υψηλό ημέρας τα 10,95 ευρώ (και υψηλό 52 εβδομάδων στα 11,22 ευρώ) με διακριτές τοποθετήσεις από "ισχυρά χέρια" τις τελευταίες συνεδριάσεις. Στα 4,2 δισ. η αποτίμηση του Ομίλου, που βρίσκεται σε διαδικασία ολοκληρωτικού μετασχηματισμού διευρύνοντας το πεδίο δραστηριοτήτων πέραν των -μέχρι τώρα κύριων/core-

Προφανώς, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ENEL Romania (εκτός) της Κωτσόβολος (εντός) η κοινότητα θεωρεί πιθανότατη την επέκταση της επιχειρηματικής παρουσίας και σε άλλους κλάδους, με ότι αυτό αφήνει... ανοιχτό ως προοπτική για το 2024.

Ο σχεδιασμός θα παρουσιασθεί στην διεθνή κοινότητα, τέλη Ιανουαρίου στο Λονδίνο, σε μία εκδήλωση πρωτοφανή για τα δεδομένα της Επιχείρησης που πρακτικά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιων πρώτων (διερευνητικών) τοποθετήσεων από ξένα funds.

Κοινή εκτίμηση είναι πως, είτε προς τα τέλη του 2023 είτε στις αρχές του 2024 με την πιθανολογούμενη υπέρβαση και των 11,22 ευρώ θα "απεγκλωβίζονται" και οι τελευταίοι από το "χαρτί". Στο 5,17% το ποσοστό της Goldman Sachs-όπως... αναδύθηκε με την πριν μία εβδομάδα ανακοίνωση, στα 15 ευρώ (από τα 13,5 ευρώ) υψηλότερα ο πήχης από την JPMC (στις 21 Νοεμβρίου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v