Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 13 2024

ΔΕΗ: Η Axia, ο Geoffrey R. Pyatt και η επέκταση

Ξάφνιασε την κοινότητα η ανάλυση της Axia για τη ΔΕΗ, καθώς η τιμή-στόχος των 22,6 ευρώ παραπέμπει σε «δίπλωμα» της μετοχής.

Στα 11,80 ευρώ η τιμή εχθές -στα 7,25-12,67 ευρώ το εύρος διακύμανσης χαμηλού-υψηλού 52 εβδομάδων.
Στα 4,507 δισ. η αποτίμηση του ομίλου -καθότι διαθέτει ικανό διεθνές αποτύπωμα ήδη-, που εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι αναλυτές της εξειδικευμένης χρηματιστηριακής θα αναλογεί σε 9 δισ. ευρώ. Προφανώς ανάλογη προσαρμογή θα πρέπει να εννοούν οι αναλυτές για τον ενεργειακό κλάδο ευρύτερα.

Η λογική των αναλυτών της Axia είναι πως ο όμιλος αλλάζει επίπεδο, προφανώς η συνάντηση του Γιώργου Στάσση με τον Geoffrey R. Pyatt σε αυτή την προοπτική εντάσσεται. «Κλειδί» το ότι για τον αμερικανικό παράγοντα, ο όμιλος PPC μπορεί να λειτουργήσει διεισδυτικά στα Βαλκάνια, όπου έχει ήδη θέση (κυρίως) στη Ρουμανία και (δευτερευόντως) στη Βουλγαρία.

Ο Geoffrey R. Pyatt μόνο τυχαίο πρόσωπο δεν είναι, νυν υφυπουργός για θέματα ενεργειακών πόρων -και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα-, εκπεφρασμένες δε οι θέσεις του πως στην Ελλάδα υπάρχει πληθώρα επενδυτικών ευκαιριών στον ενεργειακό τομέα. Οπως και για ενεργότερο ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή.

Θα μπορούσαν τα ανωτέρω να ενοχλούν ορισμένους lobbyστες στις Βρυξέλλες; Πιθανόν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v