Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2008

Το... δις εξαμαρτείν ουκ ανδρών σοφών

Πολλά δεν είναι όπως πριν και αυτό προφανώς σημαίνει κάτι. ΄Η και περισσότερα. Ο λόγος και για την τελευταία κίνηση του αντιπροέδρου της Marfin Investment Group, που όπως και εάν εκληφθεί τάραξε για ακόμη μία φορά τα νερά.

Σε βάθος χρόνου θα φανεί εάν και σε ποιο βαθμό ο ισχυρός άνδρας του ομίλου θα δικαιωθεί. Την υγειά μας να έχουμε, να είμαστε εδώ να δούμε καταστάσεις και εξελίξεις που μέχρι τώρα δεν έχουμε βιώσει.

Όμως δεν μπορεί να παραβλεφθεί το εμφανές. Δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε το… Σύστημα την τελευταία εκδήλωση πρόθεσης του Ανδρέα Βγενόπουλου. Γιατί ενθυμούμεθα πως την προηγούμενη φορά οι αντιδράσεις των ποικιλώνυμων παραγόντων της αγοράς είχαν κυμανθεί μεταξύ… θυμηδίας και ελαφράς αντιμετώπισης.

Τώρα όμως το κλίμα και οι καταστάσεις είναι διαφορετικά, το… Σύστημα πολύ επιφυλακτικό (και αρκετοί σαφώς φοβισμένοι). Αυτή τη φορά κανείς δεν διανοήθηκε να υποδεχτεί με… ελαφρά τη καρδία την κίνηση MIG. Και αυτό κατά την ταπεινή εκτίμησή μας λέει πολλά.

ΣΗΜ.: Την προηγούμενη φορά η Marfin Investment Group έφερε τα κεφάλαια που είχε βάλει ως στόχο και προχώρησε σε μία σειρά κινήσεων, που και αυτές θα κριθούν εκ του αποτελέσματος σε βάθος χρόνου. Μέχρι τώρα άλλες αποδίδουν, άλλες όχι, ενώ κάποιες θα πρέπει να ιδωθούν μέσα από ένα ευρύτερο πρίσμα στρατηγικής.

Εν πάση περιπτώσει, για όλα αυτά οι αναγνώστες του euro2day εκφράζουν τις απόψεις τους στο σχετικό θέμα του Χαμαιλέοντα με τίτλο " Ανδρέας Βγενόπουλος. Από κυνηγός… ψαράς" .

Επιπρόσθετα, ο αντιπρόεδρος της MIG διοικεί έναν ιδιωτικών συμφερόντων όμιλο. Εκλέγεται από τους μετόχους, οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται ερήμην τους, δίνει λόγο στις γενικές συνελεύσεις και εν πάση περιπτώσει είναι αιρετός, εάν το τελευταίο σημαίνει κάτι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v