Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 30 2008

Η ηρωική έξοδος του Τ. Αθανασόπουλου

Την ηρωική του… έξοδο από την ηλεκτρική καρέκλα της ΔΕΗ φέρεται να επιδιώκει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, κ. Τ. Αθανασόπουλος.

Καλά ενημερωμένες πολιτικές πηγές σημειώνουν πως η χθεσινή κίνηση του κ. Τάκη Αθανασόπουλου ήταν ακόμη μία σταγόνα στο… ξεχειλισμένο ποτήρι. Το γεγονός ότι ο ισχυρός άνδρας του ομίλου επέλεξε τη χθεσινή συνεδρίαση για να προειδοποιήσει για τα οικονομικά αποτελέσματα λέγεται πως προκάλεσε την έκρηξη μέχρι και του υπουργού Οικονομίας.

Το μείον 23% στη μετοχή της Επιχείρησης με την καταγραφή νέας ιστορικά χαμηλής τιμής σε μία δυσκολότατη για το ελληνικό χρηματιστήριο περίοδο αποτέλεσε τη θρυαλλίδα μαζικών ρευστοποιήσεων απηυδισμένων ξένων επενδυτών.

Ισχυροί τραπεζικοί παράγοντες και μεγαλοχρηματιστές, που χθες κυριολεκτικά… χάνονταν, έπνεαν τα μένεα κατά του προέδρου της Επιχείρησης. "Έχουμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα σε αυτή τη φάση της κρίσης, μας προκύπτει κάθε τρεις και λίγο και ο περισπούδαστος για να στείλει στο… ναδίρ την αξιοπιστία μας στα μάτια των ξένων", υποστήριζε χθες στη στήλη ιστορικός παράγοντας της Σοφοκλέους.

Και αυτό γιατί ήταν ο ίδιος που λίγο μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων βεβαίωνε (κυρίως) τους ξένους διαχειριστές ότι τα μεγέθη δεύτερου εξαμήνου θα διαμορφώνονταν σε επίπεδο που θα συγκρατούσε το τελικό αποτέλεσμα στο σύνολο της χρήσης.

Αυτό γιατί στη δύσκολη πολιτικά φάση για την κυβέρνηση επιχειρεί να αναστρέψει το σε βάρος του κλίμα που έχει δημιουργηθεί και με αφορμή τα δημοσιεύματα για υπέρογκες αμοιβές, επιπλέον μισθούς κ.λπ. Ακόμη και σε συμφωνίες με εταιρίες συμφερόντων Αλβανών και ηγετικών στελεχών του Ουρανίου Τόξου (της "καταπιεζόμενης" αυτοαποκαλούμενης… μακεδονομειονότητας στη χώρα μας) αναφερόταν το "Πρώτο Θέμα" της Κυριακής.

Το να βγαίνει έπειτα από όλα αυτά και να αιτείται "ρήτρα καυσίμων από 1/10" μάλλον… πάρθιον βέλος θα πρέπει να θεωρείται.

ΣΗΜ. Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως ενδιαφέρον για τη θέση του κ. Τάκη Αθανασόπουλου έχει εκδηλωθεί εδώ και καιρό από τουλάχιστον δ ύ ο παράγοντες (από τον τραπεζικό και τον βιομηχανικό τομέα). Όπως επίσης ότι στο Μαξίμου κερδίζει πόντους τελευταία ένα χαμηλών τόνων κομματικό στέλεχος με πείρα στον κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v