Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 29 2009

Η Fidelity, η Schroeders και ο Βωβός

Όλα τα μεγάλα όπλα ρίχνονται στη μάχη για το εμπορικό κέντρο που θέλει να φτιάξει η εταιρία Μπάμπης Βωβός στον Βοτανικό.

Η επιβεβαίωση της ιστοσελίδας www.ered.gr, σύμφωνα με την οποία οι δύο μεγαλύτεροι ξένοι μέτοχοι της εισηγμένης, δηλαδή η Fidelity και η Schroeders, έχουν στείλει επιστολές στον υπουργό Οικονομίας κ. Παπαθανασίου για το θέμα δείχνει άλλη μία πλευρά της εμπλοκής.

Οι δύο ξένοι οίκοι δεν παίρνουν άμεσα θέση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την κατασκευή ή μη του εμπορικού κέντρου, αλλά έμμεσα υπενθυμίζουν ότι αυτοί επένδυσαν γιατί εμπιστεύτηκαν έναν ειδικό νόμο τον οποίο ψήφισε η ελληνική Βουλή.

Η ερμηνεία που δίνεται είναι πως οι ξένοι επενδυτές-μέτοχοι της Βωβός αντιλαμβάνονται τη δυναμική που έχει πάρει η υπόθεση και προλειαίνουν το έδαφος για την περίπτωση που υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Κοινώς, να στραφούν εναντίον του Δημοσίου, ζητώντας αποζημίωση για τη χασούρα από την επένδυσή τους στη Βωβός.

(*) Για την αναπαραγωγή από τη στήλη "Στρατηγικός Επενδυτής" του Δημήτρη Κοντογιάννη ("Ελευθεροτυπία", 29/1).

Σ.Σ.:  Η εισηγμένη αποτιμάται στα 164 εκατ. ευρώ (τιμές 28/1) μετρώντας απώλειες 46,2% από την αρχή του έτους (από τα 9 ευρώ) και 75,1% (από τα 14,8 ευρώ) το τελευταίο τρίμηνο. Για τον γράφοντα, βάζελο οπαδό των Ανεξάρτητων της Θύρας 13, από ιδρύσεώς τους, αυτό που προέχει είναι η κατασκευή του παλατιού μας, της έδρας μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v