Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 5 2009

Περιμένοντας τον... επίτροπο

Διαβάζουμε από τον ξένο Τύπο πως "ψαλίδι στις παχυλές αμοιβές των μεγαλοστελεχών των εταιριών που έλαβαν ή θα λάβουν κρατική βοήθεια βάζει η νέα αμερικανική κυβέρνηση. Ανώτατο όριο θέτει τις 500.000 δολάρια, ενώ οποιαδήποτε άλλη αποζημίωση θα δίνεται μόνο σε μετοχές. Και με την προϋπόθεση πως θα αποζημιωθούν  π ρ ώ τ α  οι φορολογούμενοι".  

Τα νέα μέτρα που προωθούν οι οικονομικοί σύμβουλοι του Μπαράκ Ομπάμα θα φέρουν μεγαλύτερη διαφάνεια σε... έκτακτα έξοδα και παροχές σε συμβούλους και μεγαλοστελέχη.
 
Επίτροπος θα ελέγχει τα ενδότερα των εταιριών ακόμη και σε θέματα που σχετίζονται με προσωπικές δαπάνες, parties, ταξίδια, ενοικιάσεις jets, πολυτελών αυτοκινήτων κ.λπ. κ.λπ.

Σημειωτέον ότι πέρυσι δόθηκαν επιπλέον και διάφορες… παροχές ύψους 18,4 δισ. $!

Για την ελληνική αγορά έχει οριστεί πως τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών δεν θα μπορούν να λάβουν περισσότερα από την ετήσια αποζημίωση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, δηλαδή περί τις 450.000 ευρώ. Βέβαια, όπως σημείωνε οικονομικός παράγοντας, οι τραπεζικοί όμιλοι έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση βοήθειας (μέσω των ειδικών ομολόγων), ενώ οι περισσότεροι έχουν εγκρίνει τις απαραίτητες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Όμως, μέχρι και προχθές το βράδυ δεν είχαμε διαβάσει καμία σχετική ανακοίνωση για αλλαγές στο Δ.Σ. των ομίλων και για τον ορισμό επιτρόπου του Δημοσίου.

Σημειωτέον ότι ο επίτροπος θα ελέγχει και τα θέματα αμοιβών, αποζημιώσεων και επιπλέον παροχών, θα διαθέτει δε δικαίωμα α ρ ν η σ ι κ υ ρ ί α ς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v