Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 6 2009

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μιλά για την "έκπληξη"

Έκανε την έκπληξη για ακόμη μία φορά ο όμιλος Marfin Investment, με την πρόταση διάσωσης -όπως τη χαρακτήρισε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Ανδρέας Βγενόπουλος- των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Ανοιχτός ο διάλογος με τις εκατέρωθεν θέσεις, εκτιμήσεις και γνώμες από χθες το απόγευμα σε δελτία, στέκια και επιχειρηματικούς κύκλους.

Σε σχετικό θέμα του Euro2day "ΜIG - Ολυμπιακή: Οι πέντε κύκλοι των... συνεργιών" επιχειρείται μία κατ' αρχήν ουσιαστική προσέγγιση. Δεν θα περιοριστούμε όμως σε αυτό, καθώς βρίσκουμε αρκετά ενδιαφέροντα τα όσα σημειώνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην Αριστέα Μπουγάτσου (από την "Ελευθεροτυπία" της 6ης/2).

Μεταξύ άλλων, διερωτάται ο κ. Βγενόπουλος: "Θα είμαστε άραγε και τώρα ανεπιθύμητοι και ακατάλληλοι και για την Ολυμπιακή; Γιατί, όπως θυμόσαστε, όταν ανακοινώσαμε ότι αποκτήσαμε το 5% του ΟΤΕ, μας χαρακτήρισαν καλοδεχούμενους. Στη συνέχεια όμως κατασκεύασαν και νόμο-ανάχωμα και μας εμπόδισαν σε σχέση με τον ΟΤΕ, ενώ κινδυνεύσαμε να εγκλωβιστούμε σε μία καθαρή επένδυσή μας.

Τότε, το γνωστό κατεστημένο είχε κινητοποιηθεί εναντίον μας και μας έφραξε τον δρόμο προς τον ΟΤΕ, με τον νόμο του κ. Αλογοσκούφη που η Ε.Ε. τον χαρακτήρισε ασύμβατο και απαράδεκτο. Τώρα, το ίδιο κατεστημένο, που προς στιγμήν αιμοδοτείται από το πακέτο στήριξης των 28 δισ. ευρώ, δεν διακρίνω να έχει τα ίδια αντανακλαστικά και την ίδια ευαισθησία για την τύχη μίας άλλης ελληνικής εταιρίας, της Ολυμπιακής, που εκτός των άλλων πετά με τη σημαία της χώρας και κινδυνεύει να… προσγειωθεί άδοξα".

Στο ίδιο θέμα μαθαίνουμε πως η σύμβουλος του Δημοσίου Lazard είχε απευθυνθεί και στη MIG, που τότε επέλεξε να μην εμπλακεί με τη διαγωνιστική διαδικασία.

Το σίγουρο είναι πως τις προσεχείς εβδομάδες θα κριθούν διαθέσεις, προθέσεις και δυνατότητες χειρισμού αλλά και υπέρβασης ενός... γόρδιου προβλήματος όπως είναι αυτό της Ολυμπιακής. Και που στο κάτω-κάτω και ως φορολογούμενους μας αφορά και μας ενδιαφέρει τα μέγιστα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v