Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 28 2009

Οι τράπεζες και οι "εναλλακτικές" επιλογές

Η χθεσινοβραδινή εικόνα της Wall δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια για σήμερα.

Όμως, ξέχωρα από τη βραχυπρόθεσμη τάση και τις πιέσεις που προεξοφλείται πως θα δεχτεί και το Χ.Α., μένει να μετρηθούν οι αντοχές συγκεκριμένων εισηγμένων και όσων τοποθετούνται μεθοδικά εδώ και εβδομάδες.

Στη μετοχή της ΔΕΗ και δευτερευόντως του ΟΤΕ, ισχυροί επενδυτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι "χτίζουν θέσεις" προσβλέποντας βραχυμεσοπρόθεσμα σε πορεία καλύτερη από αυτή των τραπεζών. Με τις τράπεζες να διαμορφώνουν σχηματισμούς κορυφής (οδηγώντας την ανοδική αντίδραση από τα χαμηλά της 6-9/3 μέχρι τα τελευταία υψηλά) αναζητούνται εναλλακτικές επιλογές.

Το τελευταίο τρίμηνο οι τράπεζες έχουν ενισχυθεί κατά 96,4% (από τις 1.318 μ.), η Εθνική 98,9% (από τα 9,4 ευρώ) έναντι της ΔΕΗ, που έχει αντιδράσει κατά 28,4% από τα 12,38 ευρώ, και 21,4% του ΟΤΕ, από τα 9,84 ευρώ.

Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, προσεκτικότερη μέτρηση των εισροών-εκροών κεφαλαίων στις μετοχές της ΔΕΗ και του ΟΤΕ παραπέμπει σε ισοζύγιο υπέρ των αγοραστών, ενώ σταδιακά διαμορφώνεται και από τεχνικής πλευράς σχηματισμός ανόδου.

Με τη συνδρομή του φίλου Στέφανου (deiktes.com) και την αρωγή του Βασίλη (Γεώργα) "σηκώνουμε" διαγράμματα αυτών των δύο εισηγμένων, εστιάζοντας την προσοχή μας περισσότερο σε αυτό της Επιχείρησης.

Σημειωτέον πως στη μετοχή της Επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν πράξεις 250 χιλιάδων μετοχών (σε σύνολο 1,027 εκατ. μτχ.) στο «κλείσιμο» της συνεδρίασης στα 15,9 ευρώ, πολύ κοντά στα υψηλά ημέρας των 15,96 ευρώ, από τις οποίες οι 210 ως ενιαία συναλλαγή.

Επίσης να προσεχθεί πως οι σχηματισμοί αφορούν στη βραχυμεσοπρόθεσμη τάση και δεν θα πρέπει να ειδωθούν με γνώμονα μόνο τη σημερινή συνεδρίαση, που φαίνεται ότι θα μας υποβάλει σε δοκιμασίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v