Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 1 2009

Σε σημείο καμπής η Σοφοκλέους

Σε σημείο καμπής και το Χρηματιστήριο Αθηνών, έπειτα από ένα σχεδόν τρίμηνο… ράλι που φέρνει μετοχές και αποτιμήσεις στα όρια των αντοχών τους.

Είναι όμως έτσι, καθώς μένει να φανεί εάν η ευρύτερη περιοχή των 2.300 μονάδων είναι σημείο τερματισμού της διαδρομής που ξεκίνησε από τα χαμηλά στις 6 - 9/3 ή αφετηρία για ακόμη έναν ανοδικό κύκλο.

Τεχνικά η διόρθωση δείχνει μέσα στο παιχνίδι και οι… σορτάκηδες σε αυτό ποντάρουν για να ωφεληθούν από μία πιθανή (και δικαιολογημένη) διόρθωση δεικτών και μετοχών.

Ο αριθμός των δανεισμών θέσεων (είτε από την ΕΤΕΣΕΠ, είτε από την αγορά, είτε… εκτός) υψηλός, τα ΣΜΕ που ποντάρουν σε χαμηλότερα επίπεδα πολλά και στον δείκτη (FTSE 20) αλλά και σε μετοχές. Ενδιαφέρον σήμερα για την Εθνική και την Τράπεζα Κύπρου (μετά τη διακύμανση της Παρασκευής) αλλά και για ΟΤΕ, ΔΕΗ που συγκεντρώνουν μεγάλο μέρος από τη ρευστότητα ισχυρών επενδυτικών - επιχειρηματικών κύκλων.

Πού ποντάρουν οι αγοραστές των προηγούμενων ημερών, πώς μπορούν να εγκλωβίσουν τους πτωτικούς παίκτες και τι περιθώριο μεγαλύτερης αντίδρασης διαμορφώνεται για τον Γενικό Δείκτη αποτυπώνεται (σε μεγάλο βαθμό) στα σχετικά διαγράμματα (που δανειζόμαστε από τον φίλο Στέφανο).

Σημείωση: Για τον φίλο που ζητά λεπτομέρειες σχετικά με συμβόλαια στον δείκτη Baltic (Dry Index) μπορεί να μας στείλει διεύθυνση για καλύτερη ενημέρωση ή να επικοινωνήσει τηλεφωνικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v