Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 9 2009

Σωληνουργεία Κορίνθου και… αγωγοί

Αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία και παρατηρήσεις προκύπτουν από την καλύτερη ανάγνωση των οικονομικών μεγεθών πρώτου τριμήνου. Γνωστές και εν μέρει δεκτές οι ενστάσεις για την…αντιπροσωπευτικότητα των καταστάσεων και της πραγματικής εικόνας αρκετών εισηγμένων, αλλά αυτά έχουμε με αυτά πορευόμαστε.

Από αυτή την άποψη βρίσκουμε χρήσιμο και κατατοπιστικό το άρθρο"Δέκα εισηγμένες, που έκαναν την έκπληξη" του Στέφανου Κοτζαμάνη, καθώς κινείται εκτός τραπεζικού κλάδου και παρακολουθεί μάλλον δεύτερης ταχύτητας "επιλεγμένα χαρτιά".

Με αφορμή αυτές τις… δέκα αναφορές θα επικεντρωθούμε περισσότερο σε μία, στη Σωληνουργεία Κορίνθου. Όχι τόσο γιατί ήτα η μ ό ν η του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ που δ ε ν είχε ζημίες στο τρίμηνο αλλά διότι φαίνεται να παρουσιάζει το μεγαλύτερο περιθώριο προεξόφλησης μεγαλύτερης ενίσχυσής της στη συνέχεια. Περισσότερο και από αυτό της ίδιας της ΣΙΔΕΝΟΡ.

Από το άρθρο του Στέφανου μεταφέρουμε για τα Σωληνουργεία Κορίνθου πως ακόμη μία ενδιαφέρουσα περίπτωση ήταν η μεγάλη άνοδος των κερδών τους (45,5%, από τα 3,23 εκατ. ευρώ στα 4,7 εκατ. ευρώ). Παρά το γεγονός αυτό, όμως, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων της ΣΩΛΚ δεν είναι μεγάλο (αντέχει μέχρι το τέλος του έτους) κι έτσι θα πρέπει να ληφθούν νέες συμβάσεις προκειμένου και η επόμενη χρονιά να είναι εξίσου ικανοποιητική (προς το τέλος του 2010 αναμένεται να "κληρώσουν" οι παραγγελίες του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης).

Από τα ανωτέρω κρατάμε το τελευταίο για να μείνουμε σε μία εξειδικευμένη εταιρία, που ευνοείται π ρ ώ τ η και καλύτερη από το… παιχνίδι των αγωγών.

Στην προσέγγισή μας των Σωληνουργείων Κορίνθου, που προφανώς θα πρέπει να σχετίζεται με τη συνολικότερη πορεία των αγορών (και του Χ.Α.) συνεκτιμάμε την υπεραπόδοση της μετοχής κυρίως όμως τη διαγραμματική απεικόνισή της (βλέπε σχετικά από την ενότητα Εργαλεία τα Γραφήματα και την Τεχνική Ανάλυση της εισηγμένης).

ΣΗΜ.: Συμπληρωματικά, από την έγκυρη ιστοσελίδα Infognomonpolitics.blogspot.com (του φίλου Σάββα Καλεντερίδη) αντλούμε ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα για τον "ψυχρό πόλεμο των αγωγών" που αφορά... εξαιρετικά και στη χώρα μας. Με τον εύγλωττο τίτλο "Η Ελλάδα ισορροπεί μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ στη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη" αναφέρονται αρκετά (το κυριότερο νηφάλια και τεκμηριωμένα) και για τον περίφημο South Stream, βεβαίως για τον Nabuco και για τον ΙΤGI.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v