Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 11 2010

Gold (finger) και μεταβλητότητα

Σημαντική η μεταβλητότητα που παρατηρείται τελευταία στην τιμή του χρυσού, με την τεχνική προσέγγιση να αναμένεται εξίσου ενδιαφέρουσα συνέχεια. Μετά την καταγραφή αλλεπάλληλων ιστορικών υψηλών, η τιμή "διόρθωσε" χθες χαμηλότερα των 1.400 δολ./ουγκιά, για να αντιδράσει εκ νέου στα 1.407 δολ./ουγκιά.

Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση της FXCM (που αναφέρεται και σε ξεχωριστό θέμα του euro2day). Εμπεριστατωμένη η διαγραμματική απεικόνιση και χρήσιμη -κατά την εκτίμησή μας- στην περίπτωση που ακολουθήσει ακόμη ένας γύρος διόρθωσης προς τις στηρίξεις που αναφέρονται. Κίνηση απαραίτητη για τον επόμενο ανοδικό κύκλο.

Ο χρυσός ξεκίνησε την εβδομάδα εντυπωσιακά, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ στα 1.400 δολ. Η ανοδική αυτή κίνηση είναι αξιοσημείωτη, αν σκεφτεί κανείς ότι πραγματοποιήθηκε χωρίς τη στήριξη της διάθεσης για ρίσκο από τις αγορές και με το δολάριο να ενισχύεται. Βέβαια, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε αυτά τα επίπεδα - από την οπτική είτε της κερδοσκοπίας είτε των θεμελιωδών δεδομένων.

Σύμφωνα με τον currency strategist της FXCM, John Kicklighter, ο χρυσός κινείται προς την περιοχή των 1.425-35, που είναι και ο βασικός στόχος της εταιρίας. Στο ημερήσιο γράφημα  για το κίτρινο μέταλλο, που ακολουθεί, φαίνονται η δυναμική ανοδική κίνηση και οι υψηλότεροι στόχοι. Το πέρασμα από την περιοχή των 1.430-50 δεν δείχνει ότι θα είναι εύκολη υπόθεση και αναμένεται η διαμόρφωση μιας σημαντικής διορθωτικής κίνησης, με πιθανό στόχο την περιοχή των 1.380-85 και 1.360-65.

Χρήσιμα στοιχεία και πληροφορίες (εξυπακούεται, με ελεύθερη - δωρεάν πρόσβαση) μπορεί να βρει κάποιος στο κατατοπιστικό www.kitco.com (με μακροδιαγράμματα όχι μόνο για τον χρυσό) για τον δείκτη XAU στο www.forexpros.gr (αναλυτικά για μετοχές εταιριών εξόρυξης, εμπορίας) και www.goldsheetlinks.com .

ΣΗΜ.: Εάν κάποιος φίλος έχει να προτείνει και άλλο… υλικό, καλοδεχούμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v